Pasta med valnötssås

53
9
Pasta med valnötssås

Pasta med valnötssås är en krämig och fyllig pastarätt som gör magen mer än tillfreds. Detta recept är känt som Ligurisk valnötssås, där den mäktiga såsen görs på valnötter, grädde och parmesan. Servera gärna valnötssåsen med en kort pasta, som till exempel strozzapretti eller trofie.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Pasta med valnötssås

Ingredienser

4 portioner

Valnötssås

4 dl
valnötter
1/2 dl
pinjenötter
3/4 dl
olivolja
1
vitlöksklyfta
1 tsk
salt
1 1/2 dl
riven parmesanost
2 dl
vispgrädde eller mjölk (3%)

Pasta

300 g
pasta (strozzapreti eller trofie)
3 msk
olivolja
-
riven parmesanost att toppa med

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde/mjölk.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Helena

2021-04-21

Jättegott. För syns skull kan man strössla lite nötter uppepå.

Caroline

2021-03-15

Var skeptisk första gången vi gjorde rätten då jag tyckte att den såg ”grå” och tråkig ut, men tji fick jag - riktigt gott!

Kristina

2020-07-26

Pastan är kanongod. Lätt att tillaga och få ingredienser. Till och med i sommarhuset hittade jag en stavmixer och kunde mixa såsen. Testa!

Testa liknande recept