Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Pasta med valnötssås

Pasta med valnötssås är en krämig och fyllig pastarätt som gör magen mer än tillfreds. Detta recept är känt som Ligurisk valnötssås, där den mäktiga såsen görs på valnötter, grädde och parmesan. Servera gärna valnötssåsen med en kort pasta, som till exempel strozzapreti eller trofie.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Valnötssås: Mixa alla ingredienser till valnöts­såsen slätt och smaka om det eventuellt behövs mer salt.
  2. Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1/2 dl av pastavattnet (för 4 port).
  3. Blanda valnötssåsen, oliv­olja och pastavattnet med pastan. Toppa med parmesan. Servera gärna med en sallad.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde/mjölk.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Valnötssås
  • 4 dl valnötter
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl riven parmesanost
  • 2 dl vispgrädde eller mjölk (3%)
Pasta
  • 300 g pasta (strozzapreti eller trofie)
  • 3 msk olivolja
  • riven parmesanost att toppa med
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer