Pasta med valnötssås

44
7
Pasta med valnötssås

Pasta med valnötssås är en krämig och fyllig pastarätt som gör magen mer än tillfreds. Detta recept är känt som Ligurisk valnötssås, där den mäktiga såsen görs på valnötter, grädde och parmesan. Servera gärna valnötssåsen med en kort pasta, som till exempel strozzapretti eller trofie.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Pasta med valnötssås

Ingredienser

4 portioner

Valnötssås

4 dl
valnötter
1/2 dl
pinjenötter
3/4 dl
olivolja
1
vitlöksklyfta
1 tsk
salt
1 1/2 dl
riven parmesanost
2 dl
vispgrädde eller mjölk (3%)

Pasta

300 g
pasta (strozzapreti eller trofie)
3 msk
olivolja
-
riven parmesanost att toppa med

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde/mjölk.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Kristina

7/26/2020

Pastan är kanongod. Lätt att tillaga och få ingredienser. Till och med i sommarhuset hittade jag en stavmixer och kunde mixa såsen. Testa!

Jon

5/12/2020

Mycket trevligt! Körde iofs 1 klyfta vitlök till 1 portion, och det kanske slog igenom lite väl mycket.

Sofie

5/5/2020

Nja, inte så gott som jag trodde. Tyckte vitlöken förstörde lite av smaken.

Testa liknande recept