Pasta med valnötssås

59
11
Pasta med valnötssås

Pasta med valnötssås är en krämig och fyllig pastarätt som gör magen mer än tillfreds. Detta recept är känt som Ligurisk valnötssås, där den mäktiga såsen görs på valnötter, grädde och parmesan. Servera gärna valnötssåsen med en kort pasta, som till exempel strozzapretti eller trofie.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Pasta med valnötssås

Ingredienser

4 portioner

Valnötssås

4 dl valnötter
1/2 dl pinjenötter
3/4 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 1/2 dl riven parmesan
2 dl vispgrädde eller mjölk (3%)

Pasta

300 g pasta (strozzapreti eller trofie)
3 msk olivolja
riven parmesan att toppa med

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde/mjölk.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Jeanette

2022-03-17

Gott, gott😋

Åsa

2022-01-21

Supergott, men lite väl ”maffigt”. En portion är nog två för mig. God smak och konsistens. Piffade med kokt rosenkål.

Helena

2021-04-21

Jättegott. För syns skull kan man strössla lite nötter uppepå.