Pasta med valnötssås
Pasta med valnötssås är en krämig och fyllig pastarätt som gör magen mer än tillfreds. Detta recept är känt som Ligurisk valnötssås, där den mäktiga såsen görs på valnötter, grädde och parmesan. Servera gärna valnötssåsen med en kort pasta, som till exempel strozzapretti eller trofie.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
4 portioner
Valnötssås
4 dl valnötter
1/2 dl pinjenötter
3/4 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 1/2 dl riven parmesan
2 dl vispgrädde eller mjölk (3%)
Pasta
300 g pasta (strozzapreti eller trofie)
3 msk olivolja
riven parmesan att toppa med
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde/mjölk.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Just den här gången hade vi haft ganska vitlöksintensiv mat i flera dagar och kylskåpet luktade därefter, så jag valde att göra såsen utan, vilket också blev mycket gott och väckte vackra minnen!
Lena
2023-08-20Jag piffade med lite grönkål.
Ulla-märta
2022-12-14Gott, gott😋
Jeanette
2022-03-17