Edamamebönor

Goda bönor!

Edamamebönor är små gröna sojabönor som både är goda och fullproppade med näring. De är rika på protein, fibrer och nyttiga fetter, vilket gör dem till ett perfekt mellanmål eller tillbehör till maten . Här tipsar vi om recept och bra saker att veta om edamamebönor.
Här är vårt godaste recept med edamamebönor.

Hur tillagas edamamebönor?

Koka eller ångkoka bönorna några minuter, strö över flingsalt och ät dem varma eller kalla.

Är sojabönor och edamamebönor samma sak?

Ja, edamame är helt enkelt omogna sojabönor som skördas tidigare för sin milda smak.

Är det nyttigt med edamamebönor?

Ja, de är rika på protein, fibrer, vitaminer och nyttiga fetter och är ett riktigt hälsosamt val.

Kan man äta skalet på edamamebönor?

Nej, skalen är sega och oätliga, ät bara bönorna inuti.

Goda recept med edamamebönor

  1. Edamamebönor med sesam och soja

    1. Edamamebönor med sesam och soja

    Betyg 4.8 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer

    Edamamebönor är japanska sojabönor, som både är goda och perfekta som snacks eller plockmat. Blanda bönorna med en sås på japansk soja, sesamolja och sesamfrön eller servera den vid sidan av!

    Edamamebönor med sesam och soja
  2. Fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor

    2. Fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor

    Betyg 4 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer

    Prova fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor som ett fräscht tillbehör till skinka och revbensspjäll. Den frästa grönkålen är kryddad med chili, vitlök och ingefära vilket ger den ett asiatiskt sting. Ett lätt och nytt alternativ till långkål, stuvad grönkål eller halländsk grönkål.

    Fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor
  3. Vegansk pizza bianco

    3. Vegansk pizza bianco

    Betyg 2.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Supersmarrig vegansk pizza bianco där du använder växtbaserad gurt både i degen och som topping. Toppa med en massa goda grönsaker som oliver, zucchini, och sojabönor och du har en god och helt grön pizza till middag!

    Vegansk pizza bianco
  4. Edamamebönor med sesamfrö, chili och sojasmör

    4. Edamamebönor med sesamfrö, chili och sojasmör

    Betyg 4.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer

    Edamamebönor stekta i smör, vitlök och chiliflakes är perfekta som snacks eller som tillbehör till asiatiska rätter. Skippa inte att rosta sesamfröna, de får så mycket mer smak när de rostas i en torr stekpanna.

    Edamamebönor med sesamfrö, chili och sojasmör
  5. Grön hummus

    5. Grön hummus

    Betyg 3 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Den libanesiska röran hummus behöver inte nödvändigtvis göras enbart på kikärtor. Ärtigt grön, krämig och smakrik blir den om man blandar ner sojabönor eller gröna ärtor. Mumsigt värre på en bit rostat bröd eller till grönsaksstavar.

    Grön hummus
4 tips för edamamebönor
  • Snabbt snacks – Koka bönorna, strö över flingsalt och ät dem direkt ur skidorna.
  • I sallader – Blanda i sallader för extra protein och färg.
  • Som topping – Strö över poke bowls, ramen eller nudelrätter för en fräsch touch.
  • Mixa till röra – Kör edamame med olivolja, citron och vitlök till en grön hummusliknande dip.

Artiklar Visar 1770 stycken

Mer om baljväxter

Mer än bara bönor

Förvandla näringsrika baljväxter till fantastiskt goda rätter och tillbehör. Här finns recept!

Bönor & ärtor

Framtidens mat!

Vare sig du använder konserverade eller lägger egna i blöt är det jackpot för miljö, plånbok och hälsa. Bönor och ärter är framtidens mat. Här lär du bland annat känna mörkögd black eye, krämiga borlotti och protein-ligans höjdare sojabönan.