Fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor
Prova fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor som ett fräscht tillbehör till skinka och revbensspjäll. Den frästa grönkålen är kryddad med chili, vitlök och ingefära vilket ger den ett asiatiskt sting. Ett lätt och nytt alternativ till långkål, stuvad grönkål eller halländsk grönkål.
Ingredienser
6 portioner
2 dl sojabönor
2 förp färdigskuren grönkål (à 300 g)
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk sesamfrö
2 msk olja
2 msk färskriven ingefära
flingsalt och svartpeppar
Till servering
revbensspjäll eller julskinka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi329 KJ / 151 kCal
Fett7 g
Salt0.3 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g
Kommentarer
supergott
Åke
2017-01-07Gott! Istället för edamébönor så tog jag gröna ärtor som jag hade och la till fårost på slutet, så blev det en varm sallad till lunch idag.
Ants
2016-08-29