Fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor

23
2
Fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor

Prova fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor som ett fräscht tillbehör till skinka och revbensspjäll. Den frästa grönkålen är kryddad med chili, vitlök och ingefära vilket ger den ett asiatiskt sting. Ett lätt och nytt alternativ till långkål, stuvad grönkål eller halländsk grönkål.

Fräst grönkål med ingefära, vitlök och sojabönor

Ingredienser

6 portioner
2 dl sojabönor
2 förp färdigskuren grönkål (à 300 g)
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk sesamfrö
2 msk olja
2 msk färskriven ingefära
flingsalt och svartpeppar

Till servering

revbensspjäll eller julskinka

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 6 julbordsportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Åke

2017-01-07

supergott

Ants

2016-08-29

Gott! Istället för edamébönor så tog jag gröna ärtor som jag hade och la till fårost på slutet, så blev det en varm sallad till lunch idag.

Näringsvärde per portion

Energi 329 KJ / 151 kCal
Fett 7 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 11 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden