Edamamebönor med sesam och soja

Betyg 4.8 av 5.
45 personer har röstat
4
Edamamebönor med sesam och soja

Edamamebönor är japanska sojabönor, som både är goda och perfekta som snacks eller plockmat. Blanda bönorna med en sås på japansk soja, sesamolja och sesamfrön eller servera den vid sidan av!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Edamamebönor med sesam och soja

Ingredienser

4 portioner
500 g  frysta edamamebönor
3 msk  japansk soja
1 msk  sesamolja
1 msk  sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Så himla gott hade ingen japansk soja så använde Liquid aminos istället.

Linda

2024-04-21

Supergott och enkelt!

Lisa

2023-12-09

Värt att nämna att man äter bönorna, inte skidan. Inte som sockerärter och haricot verts alltså.

Per

2023-01-09

Näringsvärde per portion

Energi890 KJ / 211 kCal
Fett9 g
Salt1.99 g
Kolhydrater16 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Norinötter med sesam
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sushistrutar
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Tofu satay
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dim Sum
Betyg 2.8 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Teriyakiströmming
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga