Edamamebönor med sesam och soja

Betyg 4.8 av 5.
38 personer har röstat
2
Edamamebönor med sesam och soja

Edamamebönor är japanska sojabönor, som både är goda och perfekta som snacks eller plockmat. Blanda bönorna med en sås på japansk soja, sesamolja och sesamfrön eller servera den vid sidan av!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Edamamebönor med sesam och soja

Ingredienser

4 portioner
500 g  frysta edamamebönor
3 msk  japansk soja
1 msk  sesamolja
1 msk  sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Värt att nämna att man äter bönorna, inte skidan. Inte som sockerärter och haricot verts alltså.

Per

2023-01-09

Supergott! Vi tillsätter lite flingsalt också för det tycker vi behövs.

Julia

2021-03-13

Näringsvärde per portion

Energi890 KJ / 211 kCal
Fett9 g
Salt1.99 g
Kolhydrater16 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Kalvfärsköttbullar med svamppasta
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Grillad kyckling med edamameröra
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Honungsstekt halloumi och citronslungade bönor
Betyg 3.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära
Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Edamamesallad med grillad halloumi och rostade solrosfrön
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga