Goda fyllningar till dina...
Djävulsägg
Ingen påskbuffé är komplett utan mumsiga djävulsägg! Här bjuder vi på några läckra fyllningar att variera mellan.
1. Deviled eggs
Enkla och snabba är deviled eggs att göra som passar perfekt att servera på ett buffébord. Äggkrämen som görs av äggulorna, dijonsenap, majonnäs och vinäger blir god och smakrik. Toppa djävulsäggen med vackert rött paprikapulver.
2. Ägghalvor med senapsmajonnäs
Läckert gula djävulsägg där fyllningen är superenkel att röra ihop. Röran är gjord av äggula, senap och majonnäs. För lite extra sting - spritsa på äggen och pudra över kajennpeppar.
3. Ägghalvor med sardellkräm
Fyll dina ägg med n härligt salt sardellkräm eller varför inte en röra gjord på äggulor och kaviar. Pynta de solgula godbitarna med lite dill.
4. Påskägg
Heta ägg, olivägg eller medelhavsfyllning - vilken variant av djävulsägg blir din favorit? Här bjuder vi på tre läckra fyllningar till påskäggen.
5. Ägghalvor fyllda med rökt lax och pepparrot eller rökt renstek och äpple
Mumsiga ägghalvor med lax, pepparrot och färskost eller renstek, äpple, dijonsenap och färskost blir fulländade apptitretare på påskbuffén.
6. Ägghalvor med medelhavsfyllningar
Lyxigt smakrika och annorlunda ägghalvor med två olika medelhavsfyllningar. Fyllningarna gör du av bland annat paprika, kesella, chorizosalami, aiolisås, musslor och oliver. Stiliga och delikata!
7. Ägghalvor med räk- och oströra
Dessa ägghalvor med räkröra får extra skjuts av en smakrik lagrad ost, dill och citron. Gör sig kanske bäst med inte alltför hårdkokta ägg.
Se video hur man gör djävulsägg
Här visar ICA-köket hur du gör djävulsägg steg för steg!
Namnet djävulsägg är direkt översatt från engelskans "Deviled eggs". Termen "Deviled" i anslutning till mat dateras så långt tillbaka i tiden som till 1786 och användes i sammanhang när mat serverades med starka tillbehör som till exempel senap eller peppar. Så vi får helt enkelt anta att namnet kommer ifrån att man tyckte att maten var så stark så det brann i munnen.
Artiklar Visar 1468 stycken
Tips!
Koka många ägg
Till stora högtider äter vi många goda ägghalvor. Bästa tipsen för att koka perfekta ägg!
Påskpyssel!
Måla och dekorera ägg till påsk!
Här är 7 vackra tips på hur du får de finaste äggen i påskriset.
Briljera i köket!
Hur pocherar man ägg?
Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.
Tips till påsk!
Färga ägg naturligt
Vilka råvaror i ditt kylskåp kan du använda för att färga påskäggen i vackra färger?
Så här gör du
Så gör du hjärtformade ägg
Här visar vi hur du gör hjärtformade ägghalvor, steg-för-steg.
Mattraditioner
Därför äter vi ägg på påsk
Hur kommer det sig egentligen att vi äter dessa mängder ägg under påsken?