Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ägghalvor med medelhavsfyllningar

Ett lyxigt recept på smakrika och annorlunda ägghalvor med olika medelhavsfyllningar. Fyllningarna gör du av bland annat paprika, kvarg, chorizosalami, aiolisås, musslor och oliver. Stiliga och delikata!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kallt vatten och koka i 8-10 minuter från att vattnet kokt upp. Spola äggen kalla. Skala och dela dem på mitten, stående.
  2. Mixa rostad paprika med kvarg och smaksätt med salt och peppar. Strimla choritzosalamin.
  3. Blanda aioli med persilja. Häll av vattnet från musslorna.
  4. Skär tomaterna i klyftor, skär bort kärnorna och tärna tomatköttet. Grovhacka oliverna. Blanda tomattärningar med oliver, kapris och olivolja, smaksätt med salt och peppar.
  5. Toppa ägghalvorna med paprikacrème och choritzosalami. Persiljeaioli och musslor och grönsakshacket. Fyra ägghalvor med varje fyllning.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salamin, i övrigt är rätten fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: byt ut kvargn mot laktosfri crème fraiche eller färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargn mot Sour Supreme (innehåller soja), läs noga ingrediensförteckningen på salamin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 ägg
  • 1 rostad paprika
  • 1 dl kvarg
  • salt och peppar
  • 6 skivor chorizo salami
  • 1 dl aiolisås
  • 2 msk hackad persilja
  • 12 musslor
  • 2 tomater
  • 8 svarta urkärnade oliver
  • 1 msk kapris
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1835 kJ / 439 kCal
Fett: 38,1 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer