Gulliga ägghalvor formade som små hjärtan är superenkelt att göra. Det enda du behöver är ägg, en tom mjölkkartong, en ätpinne eller penna och två gummisnoddar. Här visar vi hur du gör hjärtformade ägghalvor, steg-för-steg.
Tips! Recept till alla hjärtans!
Du behöver hårdkokta ägg till ägghjärtan. Lägg i äggen när vattnet kokat upp och låt koka i ca 8 minuter.
Skär eller klipp bort toppen och botten på en äggkartong och skär igenom de diagonala sidorna så att du får två V-formade bitar. Klipp därefter ner höjden på formen med ca 40%.
Skala ägget och placera det i mitten av "formen". Ägget ska fortfarande vara varmt så att det är formbart. Tryck ner ätpinnen längsmed ägget. Tryck lite försiktigt så att ägget inte går sönder men pinnen ändå sjunker ner en bit.
Fäst gummisnoddarna runt båda ändarna på papp-formen. Det är lite pilligt men övning ger färdighet. Ta det lugnt och håll pinnen på plats med ena handen.
När båda gummisnoddarna är fast ska det se ut ungefär så här. Lägg in det lilla paketet i kylen och låt ägget svalna ca 30 min.
När du tar loss pinnen vill du att ägget ska se ut ungefär så här. Ju djupare skåran är desto tydligare blir hjärtformen.
Ta en vass kniv och skär ägget mitt itu - och vips har du ett så här fina ägghalvor att bjuda någon du har kär!
Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.
Vilka råvaror i ditt kylskåp kan du använda för att färga påskäggen i vackra färger?
Vi har provat steka ägg i olika matfetter för att ta reda på om det blev någon skillnad.
Till stora högtider äter vi många goda ägghalvor. Bästa tipsen för att koka perfekta ägg!
Här listar vi frukostrecept rika på protein - till hela veckan.
Hur kommer det sig egentligen att vi äter dessa mängder ägg under påsken?