Ägghalvor fyllda med rökt lax och pepparrot eller rökt renstek och äpple

7
1
Ägghalvor fyllda med rökt lax och pepparrot eller rökt renstek och äpple

Enkelt och festligt är det med fyllda ägghalvor. Rökt lax, pepparrot och dill är en fulländad aptitretare på ägg. Rökt renstek, äpple och dijonsenap smakar både friskt och fint.

Ägghalvor fyllda med rökt lax och pepparrot eller rökt renstek och äpple

Ingredienser

4 portioner
5 ägg

Rökt lax med pepparrotsfyllning

50 g kallrökt lax
100 g crème bonjour
1 msk riven pepparrot
2 msk skuren dill
1 citron

Rökt renstek och äppelfyllning

50 g rökt renstek
1 rött äpple
100 g crème bonjour
1 tsk dijonsenap
1 msk skuren gräslök

För alla

Rätten innehåller ägg, laktos och mjölk.
Gör laktosfri: byt crème bonjour mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème bonjour mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Fyll baguetter med toppingen, bra picknickmacka.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Kim

2008-03-14

Jag har provat den med kallrökt lax, och den var jättegod, min familj och vänner som jag bjöd dessa på tyckte mycket om det. Man kan även använda röran på rostat bröd också, jättegott.