Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ägghalvor fyllda med rökt lax och pepparrot eller rökt renstek och äpple

Enkelt och festligt är det med fyllda ägghalvor. Rökt lax, pepparrot och dill är en fulländad aptitretare på ägg. Rökt renstek, äpple och dijonsenap smakar både friskt och fint.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter. Spola äggen kalla. Skala dem och ta bort lite av botten och toppen så att de kan stå och dela äggen.
  2. Lax och pepparrotsfyllning: Skär laxen i små tärningar. Blanda dem med crème bonjour, pepparrot och dill. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Fördela laxröran på ägghalvorna och garnera med riven pepparrot.
  3. Rökt renstek och äpple fyllning: Tärna renstek och äpple. Blanda med crème bonjour och smaksätt med senap, salt och peppar. Fördela rensteksröran på ägghalvorna och garnera med skuren gräslök och strimlat äpple.

För alla

Rätten innehåller ägg, laktos och mjölk.
Gör laktosfri: byt crème bonjour mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème bonjour mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Fyll baguetter med toppingen, bra picknickmacka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 ägg
Rökt lax med pepparrotsfyllning
  • 50 g kallrökt lax
  • 100 g crème bonjour
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 msk skuren dill
  • 1 citron
Rökt renstek och äppelfyllning
  • 50 g rökt renstek
  • 1 rött äpple
  • 100 g crème bonjour
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk skuren gräslök
Lägg till i inköpslistan