Att blåsa ur ägg hör påsken till. När äggen är tomma kan de dekoreras med färg, fjädrar, pärlor och paljetter. Fint pynt till påskriset eller att ha i fönstret. Här visar vi hur du lyckas blåsa ur ägg!
Tips: Så här kan du
måla och dekorera äggen!
Det är inte så svårt som det låter att blåsa ur ägg. Du behöver bara en nål eller en potatissticka att göra hål i ägget med. Gör hål i toppen och ett litet större hål i botten och börja blåsa. Här visar vi hur du gör steg för steg!
Skålla ägget för att göra dig av med eventuella bakterier som kan finnas på skalet. Se till att ha en nål med 2-3 mm omkrets att göra hål i skalet med. En knappnål fungerar utmärkt!
Ställ ägget i en äggkopp för att få stabilitet. För att göra ett lagom stort hål i skalet och inte spräcka ägget så kan du vicka försiktigt på nålen medan du trycker lätt.
Börja med att göra ett mindre hål på äggets spetsiga sida. Därefter gör du ett hål på andra sidan ägget som är lite större. Du kan använda en skruv eller spik för att vidga hålet.
Testa dig fram med hur hårt du behöver blåsa, det är oftast lite trögt i början men blir lättare allt eftersom ägget töms på innehåll.
Beroende på hur många ägg du blåser ur kommer du ha mer eller mindre ägginnehåll att laga något gott av! Här kommer tre förslag på vad du kan göra med äggen.