Att blåsa ur ägg hör påsken till. När äggen är tomma kan de dekoreras med färg, fjädrar, pärlor och paljetter. Fint pynt till påskriset eller att ha i fönstret. Här visar vi hur du lyckas blåsa ur ägg!
Tips: Goda
äggrecept hittar du här!
Skålla ägget för att göra dig av med eventuella bakterier som kan finnas på skalet. Se till att ha en nål eller en syl med 2-3 mm omkrets att göra hål i skalet med.
Ställ ägget i en äggkopp för att få stabilitet. För att göra ett lagom stort hål i skalet och inte spräcka ägget så kan du vicka försiktigt på nålen medan du trycker lätt.
Börja med att göra ett mindre hål på äggets spetsiga sida. Därefter gör du ett hål på andra sidan ägget som är lite större. Det är igenom det större hålet som äggets innehåll ska rinna ut igenom.
Om du inte vill blåsa direkt på ägget går det bra att använda ett avklippt sugrör.
Testa dig fram med hur hårt du behöver blåsa, det är oftast lite trögt i början men blir lättare allt eftersom ägget töms på innehåll.