Påskägg
Det här receptet på påskägg är en härlig delikatess där du fyller ägghalvor med en röra på kokt äggula och valfri smaksättning. Du väljer mellan heta ägg, olivägg och medelhavsägg. Alla fyllningar är fantastiskt goda och en höjdare på påskbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
Ingredienser
4 port per sort
Heta ägg
4 ägg
1 liten knippe gräslök
2 msk crème fraiche
1 msk mango chutney
tabasco
paprikapulver
Olivägg
4 ägg
1 dl cottage cheese
10 smakrika, gröna oliver
salt och grovmalen svartpeppar
Medelhavsägg
4 ägg
1/2 dl cottage cheese
2 marinerade soltorkad tomat
ev lite fetaost
salt och peppar
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, laktofri cottage cheese och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och cottage cheese mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut fetaost mot tofu eller anna mjölkproteinfri ost, alternativt uteslut osten.
Gör så här
Heta ägg
Olivägg
Medelhavsägg
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tack för spännande recept till Påsk (och även för andra tillfällen..). GLAD PÅSK!
Leif
2017-04-03Tabasco finns inte med i listan över ingredienser för de heta äggen.
Andreas
2014-04-18