Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Påskägg

Det här receptet på påskägg är en härlig delikatess där du fyller ägghalvor med en röra på kokt äggula och valfri smaksättning. Du väljer mellan heta ägg, olivägg och medelhavsägg. Alla fyllningar är fantastiskt goda och en höjdare på påskbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 port per sort portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Heta ägg

  1. Hårdkoka äggen.
  2. Finhacka gräslöken. Skala och dela äggen. Ta ut gulorna. Mosa gulorna med crème fraiche, mango chutney, lite tabasco och salt. Rör i gräslöken. Fördela i ägghalvorna.
  3. Pudra över paprikapulver.

Olivägg

  1. Hårdkoka äggen.
  2. Skala och dela äggen. Ta ut gulorna. Mixa cottage cheese med gröna smakrika oliver och gulorna. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.
  3. Fördela i ägghalvorna och garnera med skivade oliver.


Medelhavsägg

  1. Hårdkoka äggen.
  2. Skala och dela dem. Mixa cottage cheese, marinerade soltorkade tomater och ev lite fetaost. Smaka av med salt och peppar.
  3. Klicka ut på ägghalvorna.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, laktofri cottage cheese och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och cottage cheese mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut fetaost mot tofu eller anna mjölkproteinfri ost, alternativt uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4 port per sort
Heta ägg
  • 4 ägg
  • 1 liten knippe gräslök
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk mango chutney
  • tabasco
  • paprikapulver
Olivägg
  • 4 ägg
  • 1 dl cottage cheese
  • 10 smakrika, gröna oliver
  • salt och grovmalen svartpeppar
Medelhavsägg
  • 4 ägg
  • 1/2 dl cottage cheese
  • 2 marinerade soltorkad tomat
  • ev lite fetaost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!