Bild laddas
Tips!

Koka många ägg

Särskilt till påsk och jul äter vi många goda ägghalvor. Här är våra bästa tips för att koka många ägg på en och samma gång − och få ett gott resultat.
Tips: alla recept med kokt ägg.

Storkok för ägg

Vid högtider kokas det mycket ägg, däför vill vi tipsa er hur du lättast kokar många ägg samtidigt. Vi visar hur du kokar 20 ägg på en gång. Följ med steg för steg! 

  1. 1. Koka up vatten

    Koka upp 5 liter vatten i en kastrull med ånginsats. Använd ett lock så går det snabbare.

  2. 2. Förbered äggen

    Lägg under tiden äggen i ånginsatsen. Vi lade i 20 ägg åt gången. Kom ihåg att äggen ska vara jämnstora.

  3. 3. Lägg i äggen

    När vattnet kokar, sänk ner ånginsatsen med äggen i och reglera värmen tills vattnet sjuder.

  4. 4. Sjud i önskat antal minuter

    Här kan du se hur många minuter du ska koka dina ägg för att få dem precis som du vill ha dem.

  5. 5. Kyl snabbt

    Enklast är att lyfta ur ånginsatsen och spola under rinnande kallt vatten.

Favoriter!

Fyllda ägghalvor

Ägghalvor med goda toppings är ett måste till buffébordet!
Bild laddas
Goda fyllningar till dina...

Goda djävulsägg

Ingen påskbuffé är komplett utan mumsiga djävulsägg.
Bild laddas
Så här gör du

Så gör du hjärtformade ägg

Här visar vi hur du gör hjärtformade ägghalvor, steg-för-steg.
Bild laddas
Tips till påsk!

Färga ägg naturligt

Vilka råvaror i ditt kylskåp kan du använda för att färga påskäggen i vackra färger?
Bild laddas
Briljera i köket!

Hur pocherar man ägg?

Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.
Bild laddas
Mattraditioner

Därför äter vi ägg på påsk

Hur kommer det sig egentligen att vi äter dessa mängder ägg under påsken?
Bild laddas
4 söta tips

Hjärtformade ägg

Ägg är inte bara urgott − det går också att laga på så många olika sätt!
Bild laddas
Matskola

Grava egen lax

Vi visar steg för steg hur du gravar lax.
Bild laddas
Påskpyssel!

Måla och dekorera ägg

Under påsken frossar vi svenskar i ägg. Totalt konsumerar vi 2000 ton ägg under påskveckan. Att göra påskmåltiden festligare genom att måla ägg har vi gjort sedan 1700-talet. Då kokade man äggen med lökskal eller i rödbetsvatten för att få vackra färger. Här målar och dekorerar vi ägg med speciella äggfärger, tejp och engångstatueringar.
Bild laddas