Ägghalvor med sardellkräm

Betyg 2.4 av 5.
14 personer har röstat
1
Ägghalvor med sardellkräm

Fyllda ägghalvor är en klassiker på buffén. Äggulorna gröps ur och blandas med härligt salt sardellkräm, majonnäs och rivet citronskal. Med en spritspåse är det enkelt att få fyllningen på plats.

Ägghalvor med sardellkräm

Ingredienser

4 portioner

Med sardellcrème

4   hårdkokta ägg
1/2   citron
1 msk  sardellcrème
1/2 dl  majonnäs (gärna hemmagjord, se länk nedan under steg 2)
salt och svartpeppar

Till garnering

persilja

Med kaviar

4   hårdkokta ägg
1/2   kruka dill
2 msk  kaviar
1 msk  naturell färskost
salt och svartpeppar

Till garnering

dill

För alla

Med sardellcrème: Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Med kaviar: Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj sojabaserad färskost.

Näringsberäkningen är beräknad per portion, för äggen fyllda med sardellcrème.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Hade lite extra citron i, supergott!

Filippa

2020-12-27

Näringsvärde per portion

Energi750 KJ / 179 kCal
Fett16 g
Salt0.7 g
Kolhydrater0.7 g
Protein8.6 g

Testa liknande recept

Kaviarröra
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kallrökt lax med råstekt blomkål och prästfärskost
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammfiol på pepparrotscheesecake
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk gubbröra
Betyg 2.5 av 5.
1310 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räkcocktail med champagnelök
Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Påskschack-kaka
Betyg 2.9 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga