Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ägghalvor med senapsmajonnäs

Överraskande tilltugg till välkomstdrinken är dessa ägghalvor där äggulan blandats med svensk senap och majonnäs. Pudra dem med lite kajennpeppar vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka äggen och låt dem kallna.
  2. Skala och dela äggen i halvor.
  3. Ta ut gulan från varje halva och lägg i en bunke. Tillsätt senap och majonnäs.
  4. Mixa med stavmixer eller mosa med gaffel ihop till en jämn smet. Krydda med salt och peppar.
  5. Spritsa eller klicka smeten i varje ägghalva. Pudra över lite kajennpeppar.

För alla

Fri från gluten. Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i majonnäsen. innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 24 st
  • 12 ägg
  • 1 dl svensk senap
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?