Matskola

Fruktsallad med mango och ananas

Fruktsallad med mango och ananas är en enkel, nyttig och jättegod efterrätt. Servera fruktsalladen med en krämig yoghurt smaksatt med honung och passionsfrukt. Här visar vi hur du tärnar upp mangon och ananasen.
Tips: Här hittar du receptet på fruktsalladen.

Fruktsallad med mango och ananas, så gör du

  1. 1. Förbered

    1. Förbered

    Börja med att ta fram alla ingredienser. När man ska skära en fruktsallad är det vikigt med en vass, lagom stor kniv som känns stadig att hålla i handen.

  2. 2. Dela mangon

    2. Dela mangon

    Dela mangon i tre delar. Kärnan i mango är platt så ställ den på högkant och skär på varsin sida om kärnan. En bred mittbit blir kvar med kärnan i.

    TIPS! Skär bort en skiva i botten så står mangon stadigare.

  3. 3. Tärna mangon

    3. Tärna mangon

    Skåra ett rutmönster i fruktköttet ända ner till skalet, men inte igenom på de två halvorna. Vänd sedan ut och in på halvorna så fruktköttet buktar utåt.

  4. 4. Skär loss från skalet

    4. Skär loss från skalet

    Skär av tärningarna av varje halva med en sked. Ta bort skalet på mittbiten och tärna fruktköttet vid kärnan så gott det går.

  5. 5. Skala ananasen

    5. Skala ananasen

    Skär av toppen där bladen sitter och botten av ananasen. Ställ upp ananasen och skär bort skalet runt om.

  6. 6. Klyfta ananasen

    6. Klyfta ananasen

    Dela ananasen i klyftor och skär bort den hårda mittstocken.

  7. 7. Tärna ananasen

    7. Tärna ananasen

    Tärna ananasen. Rensa jordgubbarna, ta bort stjälken och bladen. Dela jordgubbarna i fyra delar.

  8. 8. Smaksätt yoghurten

    8. Smaksätt yoghurten

    Rör ihop yoghurten och honungen. Halvera passionsfrukterna och tryck ut kärnorna i yoghurten. Använd en sked att skrapa ur det sista om det behövs. Rör ihop.

  9. 9. Blanda och servera

    9. Blanda och servera

    Blanda frukttärningarna och fördela i portionsglas. Toppa med yoghurten. Servera. Vill du kan du strössla på rostade kokosflingor också.

Artiklar (1545)

Fruktiga desserter

Mer dessert, mindre socker

Desserter och andra godsaker resulterar lätt i sockerchock. Så hur går man från överkant till guldkant? Svaret är frukt! Det ger ofta mer dessert med mindre socker. Alltså nyttigare. Win win!

Smak av Grekland!

Grekiska maträtter

Vi bjuder in till en smakupplevelse som andas Grekland och bjuder på recept på grekisk mat

Söta smaker på grillen!

Grilla din dessert

Avsluta grillkvällen snyggt genom att grilla frukter och dessert. Gott, enkelt och snabbt!

Älskade äppelpaj

Så gott med nybakad äppelpaj! Hitta din favorit bland recepten på äppelkaka och smulpaj!

För chokladälskaren!

Superenkla chokladdesserter

Enkla och snabblagade desserter när du har gäster på middag eller vill frossa i choklad.