Om du vill göra en efterrätt eller fika som går snabbt, smakar ljuvligt och som består av äpplen så måste du testa den här otroligt goda äppeltarten. Här visar vi steg för steg hur du gör.
Här hittar du fler goda
äppelrecept!
Det ser kanske lite knepigt ut men det är enkelt, vi lovar! Följ bara stegen nedan så har du smarriga äppeltartes på nolltid.
250 g färsk smördeg
200 g cream cheese
1 1/2 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 små röda äpplen i klyftor
3/4 dl aprikosmarmelad
5 dl vaniljglass
1 tsk malen kanel
Rulla ut den kalla smördegen försiktigt på en plåt med bakplåtspapper. Skär den i 6 st 12 ½ x 12 ½ cm stora fyrkanter.
Vik fyrkanterna till trekanter. Skär ett snitt på höger och vänster sida 1-2 cm in från kanten, skär inte hela vägen upp till toppen på triangeln (degen ska fortfarande var hel i toppen på triangeln).
Vik upp degen till en fyrkant igen. Degen ska nu se ut som en bildram med två hörn fortfarande intakta. Blanda hälften av färskosten med florsocker och vaniljsocker.
Fördela färskostfyllningen på fyrkanten i mitten på smördegen.
Ta tag i den yttre högra snibben, vik den över fyllningen mot det inre vänstra hörnet. Ta den vänstra snibben och vik den över fyllningen och över den första snibben mot det andra hörnet.
Fördela äppelklyftorna på färskostfyllningen. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills smördegen får fin färg och är brun under.
Värm aprikosmarmeladen och pensla över hela tarten. Mixa glassen i en matberedare med resterande färskost och kanel till en mjuk glass.
Servera de varma äppeltarterna med kanelglass. Servera de varma äppeltarterna med kanelglass. Slurp!