Steg för steg!

Så gör du en äppeltarte

Om du vill göra en efterrätt eller fika som går snabbt, smakar ljuvligt och som består av äpplen så måste du testa den här otroligt goda äppeltarten. Här visar vi steg för steg hur du gör.
Här hittar du fler goda äppelrecept!

Äppeltarte - så här gör du!

Det ser kanske lite knepigt ut men det är enkelt, vi lovar! Följ bara stegen nedan så har du smarriga äppeltartes på nolltid.

  1. 1. Det här behöver du:

    1. Det här behöver du:

    250 g färsk smördeg
    200 g cream cheese
    1 1/2 msk florsocker
    1/2 tsk vaniljsocker
    2  små röda äpplen i klyftor
    3/4 dl aprikosmarmelad
    5 dl vaniljglass
    1 tsk malen kanel

  2. 2. Sätt ugnen på 200˚C

    2. Sätt ugnen på 200˚C

    Rulla ut den kalla smördegen försiktigt på en plåt med bakplåtspapper. Skär den i 6 st 12 ½ x 12 ½ cm stora fyrkanter. 

  3. 3. Dags att vika

    3. Dags att vika

    Vik fyrkanterna till trekanter. Skär ett snitt på höger och vänster sida 1-2 cm in från kanten, skär inte hela vägen upp till toppen på triangeln (degen ska fortfarande var hel i toppen på triangeln).

    Vik upp degen till en fyrkant igen. Degen ska nu se ut som en bildram med två hörn fortfarande intakta. Blanda hälften av färskosten med florsocker och vaniljsocker. 

  4. 4. På med fyllning

    4. På med fyllning

    Fördela färskostfyllningen på fyrkanten i mitten på smördegen. 

  5. 5. Snart klar!

    5. Snart klar!

    Ta tag i den yttre högra snibben, vik den över fyllningen mot det inre vänstra hörnet. Ta den vänstra snibben och vik den över fyllningen och över den första snibben mot det andra hörnet.

    Fördela äppelklyftorna på färskostfyllningen. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills smördegen får fin färg och är brun under.

  6. 6. Nu börjar det likna nåt

    6. Nu börjar det likna nåt

    Värm aprikosmarmeladen och pensla över hela tarten. Mixa glassen i en matberedare med resterande färskost och kanel till en mjuk glass.

  7. 7. Klara färdiga ÄT

    Servera de varma äppeltarterna med kanelglass. Servera de varma äppeltarterna med kanelglass. Slurp!

  • Äppeltarte med kanelglass

    Äppeltarte med kanelglass

    Betyg 4.7 av 5.
    3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Försvinnande god och fin blir denna tarte fylld av cream cheese och äpplen. Pensla också äppeltarten med aprikosmarmelad för extra god smak. Följ anvisningarna för vikningen av den söta pajen och dina gäster kommer bli grymt imponerade av utseendet.

    Äppeltarte med kanelglass

Artiklar (1248)

Älskade äppelpaj

Så gott med nybakad äppelpaj! Hitta din favorit bland recepten på äppelkaka och smulpaj!

Matskola

Maränger - så gör du!

Vi visar steg för steg hur du gör egna maränger. Lätta, kritvita och härligt spröda.

Baka kaka!

Baka med färskost

Frisk och syrlig färskost smak passar perfekt för en mängd olika bakverk. Testa själv!

Till fikat

Sockersnåla sötsaker

Det går att dra ner på sockret och ändå äta sött. Här tipsar vi om smarriga recept!

Matskola

Äppelgalette

Steg för steg: Gör säsongens godaste dessert - galette med äpple och mandelkräm!

Det våras för rabarber!

Det våras för rabarber

Låt dig inspireras av våra sötsyrliga favoritrecept med rabarber som huvudingrediens.

Perfekt på fest!

Den ultimata dessertbuffén

Varför bjuda på en tårtbit när man kan bjuda på buffé med tårta, mousse och cheesecake?

Söta smaker på grillen!

Grilla din dessert

Avsluta grillkvällen snyggt genom att grilla frukter och dessert. Gott, enkelt och snabbt!

Smarrigt, snabbt och superenkelt!

Nutellapizza, så gör du!

Gör enkelt den supergoda nutellapizzan med smördeg eller filodeg, toppad med frukt och bär