Så gör du en äppeltarte

Steg för steg!

Om du vill göra en efterrätt eller fika som går snabbt, smakar ljuvligt och som består av äpplen så måste du testa den här otroligt goda äppeltarten. Här visar vi steg för steg hur du gör.
Här hittar du fler goda äppelrecept!

Äppeltarte - så här gör du!

Det ser kanske lite knepigt ut men det är enkelt, vi lovar! Följ bara stegen nedan så har du smarriga äppeltartes på nolltid.

  1. En samling matvaror och förpackningar ligger utspridda på en yta, inklusive ett äpple, en glasburk, en ostförpackning och kryddburkar.

    1. Det här behöver du:

    250 g färsk smördeg
    200 g cream cheese
    1 1/2 msk florsocker
    1/2 tsk vaniljsocker
    2  små röda äpplen i klyftor
    3/4 dl aprikosmarmelad
    5 dl vaniljglass
    1 tsk malen kanel

  2. En bricka med sex tomma papperslappar placerade i två rader.

    2. Sätt ugnen på 200˚C

    Rulla ut den kalla smördegen försiktigt på en plåt med bakplåtspapper. Skär den i 6 st 12 ½ x 12 ½ cm stora fyrkanter. 

  3. En bricka med sex fyrkantiga bitar av deg placerade på ett bakplåtspapper.

    3. Dags att vika

    Vik fyrkanterna till trekanter. Skär ett snitt på höger och vänster sida 1-2 cm in från kanten, skär inte hela vägen upp till toppen på triangeln (degen ska fortfarande var hel i toppen på triangeln).

    Vik upp degen till en fyrkant igen. Degen ska nu se ut som en bildram med två hörn fortfarande intakta. Blanda hälften av färskosten med florsocker och vaniljsocker. 

  4. En bakplåt med sex kvadratiska degbitar ligger på en yta.

    4. På med fyllning

    Fördela färskostfyllningen på fyrkanten i mitten på smördegen. 

  5. Sex fyrkantiga degbitar ligger på en bakplåt. Tre av degbitarna innehåller tunna skivor av frukt.

    5. Snart klar!

    Ta tag i den yttre högra snibben, vik den över fyllningen mot det inre vänstra hörnet. Ta den vänstra snibben och vik den över fyllningen och över den första snibben mot det andra hörnet.

    Fördela äppelklyftorna på färskostfyllningen. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills smördegen får fin färg och är brun under.

  6. Sex fyrkantiga bakverk med frukt ligger på en bakplåt. En pensel syns bredvid bakverken.

    6. Nu börjar det likna nåt

    Värm aprikosmarmeladen och pensla över hela tarten. Mixa glassen i en matberedare med resterande färskost och kanel till en mjuk glass.

  7. 7. Klara färdiga ÄT

    Servera de varma äppeltarterna med kanelglass. Servera de varma äppeltarterna med kanelglass. Slurp!

  • Äppeltarte med kanelglass

    Äppeltarte med kanelglass

    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Försvinnande god och fin blir denna tarte fylld av cream cheese och äpplen. Pensla också äppeltarten med aprikosmarmelad för extra god smak. Följ anvisningarna för vikningen av den söta pajen och dina gäster kommer bli grymt imponerade av utseendet.

    Äppeltarte med kanelglass

Artiklar Visar 1363 stycken

Älskade äppelpaj

Så gott med nybakad äppelpaj! Hitta din favorit bland recepten på äppelkaka och smulpaj!

10 somriga efterrätter

Smak av sommar!

Ta vara på sommarens smaker med dessa efterrätter gjorda på säsongens godsaker.

Maränger - så gör du!

Matskola

Vi visar steg för steg hur du gör egna maränger. Lätta, kritvita och härligt spröda.

Baka med färskost

Baka kaka!

Frisk och syrlig färskost smak passar perfekt för en mängd olika bakverk. Testa själv!

Sockersnåla sötsaker

Till fikat

Det går att dra ner på sockret och ändå äta sött. Här tipsar vi om smarriga recept!

Den ultimata dessertbuffén

Perfekt på fest!

Varför bjuda på en tårtbit när man kan bjuda på buffé med tårta, mousse och cheesecake?

Äppelgalette

Matskola

Steg för steg: Gör säsongens godaste dessert - galette med äpple och mandelkräm!

Det våras för rabarber

Det våras för rabarber!

Låt dig inspireras av våra sötsyrliga favoritrecept med rabarber som huvudingrediens.