Så gott med nybakad äppelpaj! Hitta din favorit bland recepten på äppelkaka och smulpaj!
Så gör du en äppeltarte
Steg för steg!
Om du vill göra en efterrätt eller fika som går snabbt, smakar ljuvligt och som består av äpplen så måste du testa den här otroligt goda äppeltarten. Här visar vi steg för steg hur du gör.
Här hittar du fler goda äppelrecept!
Äppeltarte - så här gör du!
Det ser kanske lite knepigt ut men det är enkelt, vi lovar! Följ bara stegen nedan så har du smarriga äppeltartes på nolltid.
1. Det här behöver du:
250 g färsk smördeg
200 g cream cheese
1 1/2 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 små röda äpplen i klyftor
3/4 dl aprikosmarmelad
5 dl vaniljglass
1 tsk malen kanel2. Sätt ugnen på 200˚C
Rulla ut den kalla smördegen försiktigt på en plåt med bakplåtspapper. Skär den i 6 st 12 ½ x 12 ½ cm stora fyrkanter.
3. Dags att vika
Vik fyrkanterna till trekanter. Skär ett snitt på höger och vänster sida 1-2 cm in från kanten, skär inte hela vägen upp till toppen på triangeln (degen ska fortfarande var hel i toppen på triangeln).
Vik upp degen till en fyrkant igen. Degen ska nu se ut som en bildram med två hörn fortfarande intakta. Blanda hälften av färskosten med florsocker och vaniljsocker.
4. På med fyllning
Fördela färskostfyllningen på fyrkanten i mitten på smördegen.
5. Snart klar!
Ta tag i den yttre högra snibben, vik den över fyllningen mot det inre vänstra hörnet. Ta den vänstra snibben och vik den över fyllningen och över den första snibben mot det andra hörnet.
Fördela äppelklyftorna på färskostfyllningen. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills smördegen får fin färg och är brun under.
6. Nu börjar det likna nåt
Värm aprikosmarmeladen och pensla över hela tarten. Mixa glassen i en matberedare med resterande färskost och kanel till en mjuk glass.
7. Klara färdiga ÄT
Servera de varma äppeltarterna med kanelglass. Servera de varma äppeltarterna med kanelglass. Slurp!
Äppeltarte med kanelglass
Försvinnande god och fin blir denna tarte fylld av cream cheese och äpplen. Pensla också äppeltarten med aprikosmarmelad för extra god smak. Följ anvisningarna för vikningen av den söta pajen och dina gäster kommer bli grymt imponerade av utseendet.
Artiklar Visar 1363 stycken
10 somriga efterrätter
Smak av sommar!
Ta vara på sommarens smaker med dessa efterrätter gjorda på säsongens godsaker.
Maränger - så gör du!
Matskola
Vi visar steg för steg hur du gör egna maränger. Lätta, kritvita och härligt spröda.
Lyckas med cheesecake - ugnsbakad eller no bake
Bästa tipsen!
Att göra den perfekta cheesecaken är lättare än du tror! Här ger vi dig de bästa tipsen.
Baka med färskost
Baka kaka!
Frisk och syrlig färskost smak passar perfekt för en mängd olika bakverk. Testa själv!
Sockersnåla sötsaker
Till fikat
Det går att dra ner på sockret och ändå äta sött. Här tipsar vi om smarriga recept!
Den ultimata dessertbuffén
Perfekt på fest!
Varför bjuda på en tårtbit när man kan bjuda på buffé med tårta, mousse och cheesecake?
Äppelgalette
Matskola
Steg för steg: Gör säsongens godaste dessert - galette med äpple och mandelkräm!
Det våras för rabarber
Det våras för rabarber!
Låt dig inspireras av våra sötsyrliga favoritrecept med rabarber som huvudingrediens.