Klassisk pajdeg- grundrecept

Ett bra basrecept på deg till matpajer. Riktigt kallt smör och iskallt vatten gör pajskalet extra frasigt. Tumma ut pajdegen tunt och låt vila minst en halvtimme innan den gräddas.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Ingredienser
1 sats
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
1 - 2 msk iskallt vatten
Gör så här
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.
Energi6463 KJ / 1545 kCal
Fett106 g
Salt1.5 g
Kolhydrater131 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte ut 1/3 del av mjölet mot vetegroddar. Carin
Carin
2025-02-10Lade till kryddor i skalet
Yvonne
2025-01-10Lade till lite oregano, salt och svartpeppar i degen. 👍
Michael
2024-11-23