Söndagspaj | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Söndagspaj

Ypperligt god och matig paj som tillagas på under 45 minuter med en fyllning av goda råvaror som rökt lax, purjolök och ägg. Denna mumsiga söndagspaj serveras ljummen med sallad till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka samman mjölet och matfettet, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port). Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Fyllning: Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjon i matfettet i en stekpanna.
  5. Strimla laxen. Fördela purjo, lax och persilja i pajskalet.
  6. Vispa samman ägg, grädde, wasabi och salt. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda ytterligare ca 20 min.
  7. Servera pajen lätt avsvalnad med sallad till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
Fyllning
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 200 g rökt lax i bit
  • 1 dl strimlad bladpersilja
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk wasabi
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan