Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grön ostpaj

Gör paj i långpanna så räcker den till många. Den här vegetariska pajen är fylld med både vanlig broccoli och sparrisbroccoli med långa vackra stjälkar. Och så blåmögelost och soltorkade tomater som förhöjer smaken ytterligare. Lägg sista touchen vid servering och toppa med hyvlad parmesan, rostade nötter och citronskal.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning: Skär broccolin i buketter, men behåll sparrisbroccolin hel. Koka de olika broccoli sorterna i omgångar i lättsaltat vatten ca 1 minut. Häll av och lägg sparrisbroccolin åt sidan.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Strimla tomaterna.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Äggsmet: Vispa ihop allt till äggsmeten med salt och peppar.
  5. Fördela broccolibuketter, paprika och tomater i det förgräddade pajskalet. Strö över den rivna osten.
  6. Lägg på blåmögelosten i bitar. Strö över hasselnötterna. Häll på äggsmeten.
  7. Lägg på sparrisbroccolin. Pensla dem med olja. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  8. Topping: Toppa med hasselnötter, parmesan citronskal och örter vid servering.

För alla

Gör glutenfri: ersätt pajdegen med glutenfritt pajdegsrecept
Gör laktosfri: använd laktosfria varianter av smör, mjölk och grädde. Välj smakrik hårdost till fyllningen istället för angivna ostar.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk och grädde med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning. Ersätt rivost, blåmögelost och parmesan med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 förgräddade pajskal (1-2 pajskal motsvarar 2 satser klassisk pajdeg, se länk nedan under steg 5)
Fyllning
  • ca 500 g broccolibuketter
  • 200 g sparris broccoli
  • 2 röda spetspaprikor
  • 1 burk soltorkad tomat i olja (à ca 200 g)
  • 150 g riven ost (150 g motsvarar 3 dl)
  • ca 300 g blåmögelost (t ex ädelost, saint agur eller cambozola)
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Äggsmet
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 ägg
Topping
  • 1/2 dl grovhackade, rostade hasselnötter
  • 1 dl hyvlad parmesanost
  • finrivet skal av 1 citron
  • färska örter t ex oregano
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?