Grön ostpaj
Gör paj i långpanna så räcker den till många. Den här vegetariska pajen är fylld med både vanlig broccoli och sparrisbroccoli med långa vackra stjälkar. Och så blåmögelost och soltorkade tomater som förhöjer smaken ytterligare. Lägg sista touchen vid servering och toppa med hyvlad parmesan, rostade nötter och citronskal.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013
Ingredienser
Fyllning
Äggsmet
Topping
För alla
Gör glutenfri: ersätt pajdegen med glutenfritt pajdegsrecept
Gör laktosfri: använd laktosfria varianter av smör, mjölk och grädde. Välj smakrik hårdost till fyllningen istället för angivna ostar.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk och grädde med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning. Ersätt rivost, blåmögelost och parmesan med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Galet god vegetarisk ostpaj! Funkar utmärkt i en pajbotten gjord på mandelmjöl, för att få en glutenfri paj.
Camilla
2016-05-14Bästa pajen!
Mathilda
2015-01-04