Grön ostpaj

Betyg 3.6 av 5.
26 personer har röstat
2
Grön ostpaj

Gör paj i långpanna så räcker den till många. Den här vegetariska pajen är fylld med både vanlig broccoli och sparrisbroccoli med långa vackra stjälkar. Och så blåmögelost och soltorkade tomater som förhöjer smaken ytterligare. Lägg sista touchen vid servering och toppa med hyvlad parmesan, rostade nötter och citronskal.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Grön ostpaj

Ingredienser

8 portioner
1 - 2 förgräddade pajskal (1-2 pajskal motsvarar 2 satser klassisk pajdeg, se länk nedan under steg 5)

Fyllning

ca 500 g broccolibuketter
200 g sparris broccoli
2 röda spetspaprikor
1 burk soltorkad tomat i olja (à ca 200 g)
150 g riven ost (150 g motsvarar 3 dl)
ca 300 g blåmögelost (t ex ädelost, saint agur eller cambozola)
1 dl grovhackade hasselnötter
olivolja
salt
svartpeppar

Äggsmet

3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
5 ägg

Topping

1/2 dl grovhackade, rostade hasselnötter
1 dl hyvlad parmesan
finrivet skal av 1 citron
färska örter t ex oregano

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Galet god vegetarisk ostpaj! Funkar utmärkt i en pajbotten gjord på mandelmjöl, för att få en glutenfri paj.

Camilla

2016-05-14

Bästa pajen!

Mathilda

2015-01-04

Testa liknande recept

Ostiga hjärtan
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snittar med blåmögeloströra, päron och knaperstekt bacon
Betyg 3.1 av 5.
83 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med nashipäron, ost och krutonger
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade fikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Minipizza med stekt lök, rosmarin och päron
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga