Grön ostpaj
Gör paj i långpanna så räcker den till många. Den här vegetariska pajen är fylld med både vanlig broccoli och sparrisbroccoli med långa vackra stjälkar. Och så blåmögelost och soltorkade tomater som förhöjer smaken ytterligare. Lägg sista touchen vid servering och toppa med hyvlad parmesan, rostade nötter och citronskal.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013
Ingredienser
8 portioner
1 - 2 förgräddade pajskal (1-2 pajskal motsvarar 2 satser klassisk pajdeg, se länk nedan under steg 5)
Fyllning
ca 500 g broccolibuketter
200 g sparris broccoli
2 röda spetspaprikor
1 burk soltorkad tomat i olja (à ca 200 g)
150 g riven ost (150 g motsvarar 3 dl)
ca 300 g blåmögelost (t ex ädelost, saint agur eller cambozola)
1 dl grovhackade hasselnötter
olivolja
salt
svartpeppar
Äggsmet
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
5 ägg
Topping
1/2 dl grovhackade, rostade hasselnötter
1 dl hyvlad parmesan
finrivet skal av 1 citron
färska örter t ex oregano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Galet god vegetarisk ostpaj! Funkar utmärkt i en pajbotten gjord på mandelmjöl, för att få en glutenfri paj.
Camilla
2016-05-14Bästa pajen!
Mathilda
2015-01-04