Grön ostpaj

25
2
Grön ostpaj

Gör paj i långpanna så räcker den till många. Den här vegetariska pajen är fylld med både vanlig broccoli och sparrisbroccoli med långa vackra stjälkar. Och så blåmögelost och soltorkade tomater som förhöjer smaken ytterligare. Lägg sista touchen vid servering och toppa med hyvlad parmesan, rostade nötter och citronskal.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Grön ostpaj

Ingredienser

8 portioner
1 - 2
förgräddade pajskal (1-2 pajskal motsvarar 2 satser klassisk pajdeg, se länk nedan under steg 5)

Fyllning

ca 500 g
broccolibuketter
200 g
sparris broccoli
2
röda spetspaprikor
1
burk soltorkad tomat i olja (à ca 200 g)
150 g
riven ost (150 g motsvarar 3 dl)
ca 300 g
blåmögelost (t ex ädelost, saint agur eller cambozola)
1 dl
grovhackade hasselnötter
-
olivolja
-
salt
-
svartpeppar

Äggsmet

3 dl
mjölk
2 dl
vispgrädde
5
ägg

Topping

1/2 dl
grovhackade, rostade hasselnötter
1 dl
hyvlad parmesanost
finrivet skal av 1
citron
-
färska örter t ex oregano

För alla

Gör glutenfri: ersätt pajdegen med glutenfritt pajdegsrecept
Gör laktosfri: använd laktosfria varianter av smör, mjölk och grädde. Välj smakrik hårdost till fyllningen istället för angivna ostar.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk och grädde med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning. Ersätt rivost, blåmögelost och parmesan med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Camilla

2016-05-14

Galet god vegetarisk ostpaj! Funkar utmärkt i en pajbotten gjord på mandelmjöl, för att få en glutenfri paj.

Mathilda

2015-01-04

Bästa pajen!

Testa liknande recept