Surdeg grundrecept med vetemjöl

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
0
Surdeg grundrecept med vetemjöl

Allt du behöver för att göra din egen surdegsstart är vatten, mjöl och en burk samt tid och lite tålamod. Starta surdegen genom att blanda vatten och mjöl och ställa burken på ett varmt och dragfritt ställe. Du matar sedan surdegen och efter ett par dagar har du en färdig surdeg att baka med.

Surdeg grundrecept med vetemjöl

Ingredienser

1 sats

Dag 1

1 1/2 dl rumstempererat vatten
2 1/2 dl vetemjöl (gärna ekologiskt, 2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)

Dag 2

3/4 dl vetemjöl (gärna ekologiskt, 3/4 dl motsvarar ca 45 g)
1/2 dl rumstempererat vatten

Dag 3

3/4 - 1 dl vetemjöl (gärna ekologiskt, 3/4 dl motsvarar ca 45 g)
1/2 dl vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per sats

Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.
Energi3756 KJ / 898 kCal
Fett5 g
Salt0 g
Kolhydrater185 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Varmröka lax
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Krokan
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Smörfrallor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Grytbröd
Betyg 4.8 av 5.
21 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Chokladtårta med marängspöken
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Kalljäst focaccia
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga