Surdeg grundrecept med vetemjöl
Allt du behöver för att göra din egen surdegsstart är vatten, mjöl och en burk samt tid och lite tålamod. Starta surdegen genom att blanda vatten och mjöl och ställa burken på ett varmt och dragfritt ställe. Du matar sedan surdegen och efter ett par dagar har du en färdig surdeg att baka med.
Ingredienser
1 sats
Dag 1
1 1/2 dl rumstempererat vatten
2 1/2 dl vetemjöl (gärna ekologiskt, 2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
Dag 2
3/4 dl vetemjöl (gärna ekologiskt, 3/4 dl motsvarar ca 45 g)
1/2 dl rumstempererat vatten
Dag 3
3/4 - 1 dl vetemjöl (gärna ekologiskt, 3/4 dl motsvarar ca 45 g)
1/2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.
Energi3756 KJ / 898 kCal
Fett5 g
Salt0 g
Kolhydrater185 g
Protein22 g
Kommentarer