Glutenfri pajdeg på mandelmjöl

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
5
Glutenfri pajdeg på mandelmjöl

Perfekt grundrecept för naturligt glutenfri pajdeg som kan användas till många matpajer. Pajdegen gör du av mandelmjöl, psylliumfiber och sesamfrön.

Glutenfri pajdeg på mandelmjöl

Ingredienser

1 paj
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk psylliumfiber
1/2 tsk salt
25 g smör
1 ägg

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

1350 kCal/portion kan inte stämma.

Anders olof

2024-11-10

* Obs! Smör står som ingrediens men ska ej vara i degen! Missvisande recept. * Degen räcker knappt till en 24cm pajform

Peter

2023-04-07

Fungerade bra när jag lagade en paj till någon som behövde glutenfritt alternativ pga allergi. Testade denna variant igen vid annat tillfälle bara för att det blev så gott. Rekommenderas att smörja formen ordentligt.

Sylwia

2023-04-01

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på hela pajdegen.
Energi5647 KJ / 1350 kCal
Fett121 g
Salt4 g
Kolhydrater13 g
Protein46 g

Testa liknande recept

Glutenfri kladdkaka
Betyg 4.4 av 5.
98 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri saffranskladdkaka
Betyg 4.8 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri morotskaka
Betyg 3.8 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri saltlakritskladdkaka
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelvåfflor med frozen yoghurt och rostade nötter
Betyg 3.4 av 5.
84 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfria kardemummakakor med mandel
Betyg 3.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga