Glutenfri pajdeg på mandelmjöl

Perfekt grundrecept för naturligt glutenfri pajdeg som kan användas till många matpajer. Pajdegen gör du av mandelmjöl, psylliumfiber och sesamfrön.

Ingredienser
1 paj
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk psylliumfiber
1/2 tsk salt
25 g smör (+ extra till formen)
1 ägg
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela pajdegen.
Energi5647 KJ / 1350 kCal
Fett121 g
Salt4 g
Kolhydrater13 g
Protein46 g
Kommentarer
Hej! Varför skalade sesamfrön? Går det lika bra med oskalade?
Helena
2025-03-25Hej Helena! Vi har bara provlagat med skalade men jag ser inte att det inte skulle gå med oskalade! Hör gärna av dig om du provar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-03-261350 kCal/portion kan inte stämma.
Anders olof
2024-11-10Hej Anders Olof! Näringsvärdet är beräknat på hela pajdegen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-02-06* Obs! Smör står som ingrediens men ska ej vara i degen! Missvisande recept. * Degen räcker knappt till en 24cm pajform
Peter
2023-04-07Hej Peter! Smöret ska vara i degen, då räcker den till en form på 24 cm :) Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-02-06