Lyxig kycklingpaj

262
19
Lyxig kycklingpaj

En paj med extra allt! Parmesan, marinerade soltorkade körsbärstomater och kronärtskockshjärtan. Fyll pajen med dina favoritdelikatesser i lösvikt eller på burk. Toppa snyggt med lufttorkad skinka och oliver när pajkalaset börjar.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Lyxig kycklingpaj

Ingredienser

1 paj
1 förgräddat pajskal à 24 cm i diameter (en paj med 24 cm i diameter motsvarar 1 sats klassisk pajdeg, se länk nedan under steg 7)

Fyllning

1/2 grillad kyckling
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 liten zucchini (à ca 150 g)
2 dl marinerade soltorkade körsbärstomater
3 msk finstrimlad persilja
2 dl riven parmesan
ca 3 marinerade kronärtskockshjärtan
1 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

Äggsmet

3 ägg
3 dl riven ost (3 dl motsvarar ca 150 g)
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk salt

Topping

1 1/2 dl marinerade, gärna kärnfria, oliver
50 g lufttorkad skinka av parmatyp
flingsalt
svartpeppar
färsk basilika

 För alla

Gör glutenfri: ersätt pajdegen med glutenfritt pajdegsrecept.
Gör laktosfri: använd laktosfria varianter av smör, mjölk och grädde. (Parmesanost är laktosfri).
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk och grädde med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning Ersätt parmesan och rivost med tofu eller annat mjölkfritt färskostalternativ.
Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat per port på 8 port.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

262

Kommentarer

Sandra

2022-12-17

Jättegod paj som vi ofta återkommer till vid lite festligare tillfällen. Hela familjen gillar inte alla ingredienser så vi utesluter bara det vi inte gillar i fyllningen.

Ann

2022-03-27

Supergod!

Camilla

2022-02-25

Supernöjd!!

Näringsvärde per portion

Energi 2267 KJ / 542 kCal
Fett 40 g
Salt 4.16 g
Kolhydrater 20 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden