Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lyxig kycklingpaj

En paj med extra allt! Parmesan, marinerade soltorkade körsbärstomater och kronärtskockshjärtan. Fyll pajen med dina favoritdelikatesser i lösvikt eller på burk. Toppa snyggt med lufttorkad skinka och oliver när pajkalaset börjar.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 paj portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning: Plocka och skär kycklingköttet i tärningar.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikan. Skär paprika och zucchini i cm-stora bitar.
  3. Fräs lök, zucchini och paprika i olja i en stekpanna ca 5 minuter. Ta från värmen.
  4. Blanda i kyckling, hälften av tomaterna, persilja, parmesan och salt och peppar.
  5. Äggsmet: Vispa ihop allt till äggsmeten med salt.
  6. Sätt ugnen på 200 ˚C.
  7. Varva 2-3 lager med kycklingfyllning (för 1 paj) och äggsmet i det förgräddade pajskalet. Avsluta med att toppa pajen med kronärtskockor delade i bitar och resten av de hela soltorkade tomaterna.
  8. Täck pajen med oljad aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Ta bort folien och grädda ytterligare ca 20 minuter tills äggsmeten har stannat och pajen fått fin färg.
  9. Topping: Toppa med oliver, skinka, flingsalt, svartpeppar och basilika vid servering.

 
För alla

Gör glutenfri: ersätt pajdegen med glutenfritt pajdegsrecept.
Gör laktosfri: använd laktosfria varianter av smör, mjölk och grädde. (Parmesanost är laktosfri).
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk och grädde med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning Ersätt parmesan och rivost med tofu eller annat mjölkfritt färskostalternativ.
Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat per port på 8 port.

Ingredienser

Portioner: 1 paj
  • 1 förgräddat pajskal à 24 cm i diameter (en paj med 24 cm i diameter motsvarar 1 sats klassisk pajdeg, se länk nedan under steg 7)
Fyllning
  • 1/2 grillad kyckling
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 liten zucchini (à ca 150 g)
  • 2 dl marinerade soltorkade körsbärstomater
  • 3 msk finstrimlad persilja
  • 2 dl riven parmesanost
  • ca 3 marinerade kronärtskockshjärtan
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
Äggsmet
  • 3 ägg
  • 3 dl riven ost (3 dl motsvarar ca 150 g)
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
Topping
  • 1 1/2 dl marinerade, gärna kärnfria, oliver
  • 50 g lufttorkad skinka av parmatyp
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • färsk basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2267 kJ / 542 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept