Lyxig kycklingpaj
En lyxig paj med extra allt! Grillad kyckling, parmesan, soltorkade tomater, paprika och zucchini. Toppa gärna kycklingpajen med kronärtskockor, oliver och basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013
Ingredienser
8 bufféportioner
1 förp kyld pajdeg (à 250 g, eller se länk i steg 6)
Fyllning
1/2 grillad kyckling
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1/2 zucchini (1/2 motsvarar ca 150 g)
1 msk olivolja
1 dl strimlade soltorkade tomater
3 msk finstrimlad persilja
2 dl riven parmesan
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Äggstanning
3 ägg
2 1/2 dl riven ost (2,5 dl motsvarar ca 125 g)
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
Topping
1 1/2 dl marinerade, gärna kärnfria, oliver
ca 1 förp marinerade kronärtskockor (à ca 190 g)
färsk basilika
För alla
Kontrollera noga innehållet i pajdegen. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Receptet har uppdaterats juni 2024.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1721 KJ / 411 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater19 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod paj som vi ofta återkommer till vid lite festligare tillfällen. Hela familjen gillar inte alla ingredienser så vi utesluter bara det vi inte gillar i fyllningen.
Sandra
2022-12-17Supergod!
Ann
2022-03-27Supernöjd!!
Camilla
2022-02-25