Chili- och sesamkex | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chili- och sesamkex

Chili- och sesamkexen är väldigt enkla att tillaga och resultatet blir knapriga, heta och förtjusande kex som är gudomliga tillsammans med en krämig färskoströra.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 100 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Blanda samtliga ingredienser till en smidig deg. Kavla ut degen så tunt som möjligt.
  3. Skär eller stansa ut små kex i valfri modell. Pensla med smält smör och strö över lite salt.
  4. Grädda kexen i 5 -7 minuter tills de är knapriga. Låt kexen svalna och servera som de är eller med färskoströra.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör mjölkfri: byt smöret mot mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 100 st
  • 1 dl ljummet vatten
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 2 1/2 tsk chilipeppar
  • ca 2 msk smält smör till pensling
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 40 kJ / 10 kCal
Fett: 1 g
Läs mer om näringsvärden