Texmexpajer
Tröttnat på tacos? Tänk nytt - tänk paj! Här fylls små pajskal med tacokryddad köttfärs, spenat och fetaost. Vid servering toppas pajen med rostade körsbärstomater och smulad fetaost. Texmexpajen går förstås lika bra att göra i en vanlig större pajform.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013
Ingredienser
4 små pajer
1 - 4 små förgräddade pajskal (à ca 12 cm i diameter) alt stort förgräddat pajskal (4 små skal motsvara 1 stort skal à 28 cm i diameter, av 1 sats klassisk pajdeg, se länk nedan under steg 5)
Fyllning
500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 påse tacokrydda (à 40 g)
1 påse babyspenat (à 65 g)
150 g fetaost
olivolja
Äggsmet
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
3 dl riven tacoost (à 150 g)
1/2 tsk salt
Topping
rostade körsbärstomater (se länk nedan under steg 7)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Underbar paj!!!
Anette
2015-04-19Jättegod paj och tomaterna är pricken över i så uteslut inte dem.
Maria
2014-07-27