Texmexpajer

Betyg 3.1 av 5.
41 personer har röstat
2
Texmexpajer

Tröttnat på tacos? Tänk nytt - tänk paj! Här fylls små pajskal med tacokryddad köttfärs, spenat och fetaost. Vid servering toppas pajen med rostade körsbärstomater och smulad fetaost. Texmexpajen går förstås lika bra att göra i en vanlig större pajform.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Texmexpajer

Ingredienser

4 små pajer
1 - 4 små förgräddade pajskal (à ca 12 cm i diameter) alt stort förgräddat pajskal (4 små skal motsvara 1 stort skal à 28 cm i diameter, av 1 sats klassisk pajdeg, se länk nedan under steg 5)

Fyllning

500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 påse tacokrydda (à 40 g)
1 påse babyspenat (à 65 g)
150 g fetaost
olivolja

Äggsmet

3 ägg
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
3 dl riven tacoost (à 150 g)
1/2 tsk salt

Topping

rostade körsbärstomater (se länk nedan under steg 7)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Underbar paj!!!

Anette

2015-04-19

Jättegod paj och tomaterna är pricken över i så uteslut inte dem.

Maria

2014-07-27

Testa liknande recept

Tortillapizza med tacofärs
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tacomackor med kyckling och ananassalsa
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Västerbottenpaj med löjrom och grillad sparris
Betyg 3.1 av 5.
121 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tacoburgare med salsasås
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krabbpaj med spenat och dill
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färs- och böngryta med texmex-smak
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga