Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Texmexpajer

Tröttnat på tacos? Tänk nytt - tänk paj! Här fylls små pajskal med tacokryddad köttfärs, spenat och fetaost. Vid servering toppas pajen med rostade körsbärstomater och smulad fetaost. Texmexpajen går förstås lika bra att göra i en vanlig större pajform.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 små pajer portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en stor stekpanna ca 3 minuter. 
  2. Lägg i färsen och fräs under omrörning tills den fått färg och är genomstekt. Tillsätt tacokryddan. Blanda ner spenat och 2/3 smulad fetaost.
  3. Äggsmet: Vispa ihop allt till äggsmeten med salt.
  4. Sätt ugnen på 200ºC.
  5. Fördela fyllningen i de förgräddade pajskalen. Häll över äggsmeten.
  6. Grädda pajerna i nedre delen av ugnen ca 25 minuter (ca 35 minuter för stor paj), tills äggsmeten stannat och fått fin färg.
  7. Topping: Smula över resten av fetaosten och toppa med Rostade körsbärstomaterna på kvist vid servering. 

För alla

Gör glutenfri: ersätt pajdegen med glutenfritt pajdegsrecept. Kontrollera innehållet i tacokryddan.
Gör laktosfri: använd laktosfria varianter av smör, mjölk och grädde. Använd laktosfri salladsost eller enbart hårdost. Kontrollera innehållet i tacokryddan.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk och grädde med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning. Kontrollera innehållet i tacokryddan. Ersätt feta- och rivost med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i tacokryddan. Uteslut äggsmeten, men använd tacoosten att strö över färsröran innan gräddningen.

Ingredienser

Portioner: 4 små pajer
  • 4 små förgräddade pajskal (à ca 12 cm i diameter) alt stort förgräddat pajskal (4 små skal motsvara 1 stort skal à 28 cm i diameter, av 1 sats klassisk pajdeg, se länk nedan under steg 5)
Fyllning
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 påse tacokrydda (à 40 g)
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 150 g fetaost
  • olivolja
Äggsmet
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl riven tacoost (à 150 g)
  • 1/2 tsk salt
Topping
  • rostade körsbärstomater (se länk nedan under steg 7)
Lägg till i inköpslistan