Texmexpajer

40
2
Texmexpajer

Tröttnat på tacos? Tänk nytt - tänk paj! Här fylls små pajskal med tacokryddad köttfärs, spenat och fetaost. Vid servering toppas pajen med rostade körsbärstomater och smulad fetaost. Texmexpajen går förstås lika bra att göra i en vanlig större pajform.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Texmexpajer

Ingredienser

4 små pajer
1 - 4 små förgräddade pajskal (à ca 12 cm i diameter) alt stort förgräddat pajskal (4 små skal motsvara 1 stort skal à 28 cm i diameter, av 1 sats klassisk pajdeg, se länk nedan under steg 5)

Fyllning

500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 påse tacokrydda (à 40 g)
1 påse babyspenat (à 65 g)
150 g fetaost
olivolja

Äggsmet

3 ägg
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
3 dl riven tacoost (à 150 g)
1/2 tsk salt

Topping

rostade körsbärstomater (se länk nedan under steg 7)

För alla

Gör glutenfri: ersätt pajdegen med glutenfritt pajdegsrecept. Kontrollera innehållet i tacokryddan.
Gör laktosfri: använd laktosfria varianter av smör, mjölk och grädde. Använd laktosfri salladsost eller enbart hårdost. Kontrollera innehållet i tacokryddan.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk och grädde med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning. Kontrollera innehållet i tacokryddan. Ersätt feta- och rivost med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i tacokryddan. Uteslut äggsmeten, men använd tacoosten att strö över färsröran innan gräddningen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Anette

2015-04-19

Underbar paj!!!

Maria

2014-07-27

Jättegod paj och tomaterna är pricken över i så uteslut inte dem.