Ett bra basrecept på deg till matpajer. Riktigt kallt smör och iskallt vatten gör pajskalet extra frasigt. Tumma ut pajdegen tunt och låt vila minst en halvtimme innan den gräddas.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2013
Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt pajdegen med glutenfritt pajdegsrecept (t ex ca 3 dl glutenfri mix, 1 krm salt, 75 g smör, 1 dl kvarg, 1-2 msk vatten, för 1 sats).
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat på 8 portioner.
Gör mer klimaträtt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en 80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Kommentarer
Jan
10/24/2020Snabbt och enkelt
Juliet
10/4/2020Grundligt recept och lätt att förstå även för dem som är nybörjare i bakningen. Tack!
Michelle
8/24/2020Kan man använda detta till söta pajer såsom pumpa paj?
Redaktionen ICAse
8/25/2020Hej Michelle! Det går att använda detta recept till söta pajer men vi skulle rekommendera en söt pajdeg till söta pajer. Förslagsvis kan mördeg (https://www.ica.se/recept/mordeg-grundrecept-721560/) användas som pajdeg till söta pajer. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina