Dillstuvad potatis

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Dillstuvad potatis

Klassisk och krämig dillstuvad potatis är god till så många rätter, men kanske ändå främst till rimmad, gravad eller rökt fisk. Dillstuvad potatis med både mjölk och lite vispgrädde i ger dig både potatis och sås på samma gång. Tillsätt dillen precis före servering för bästa smak.

Dillstuvad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g  kokt, skalad potatis (varm eller kall)
25 g  smör
2 msk  vetemjöl
3 dl  mjölk (1,5 %)
1 dl  vispgrädde
salt
svartpeppar
1   kruka dill

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölkdryck och grädde.

Gör så här

Tips

Använder du kall potatis så värm potatisen separat i en porslinsskål i mikrovågsugn, så går det fortare att få potatisstuvningen varm.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1656 KJ / 396 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Stuvade makaroner
Betyg 3.9 av 5.
1058 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Isterband med gräddstuvad spetskål och dill
Betyg 4.5 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bacon- och sveciakorv med stuvad svartkål
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stuvad kokt potatis
Betyg 3.8 av 5.
91 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stuvad vitkål
Betyg 4.4 av 5.
91 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Isterband, frukostkorv och stuvad potatis
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga