Dillstuvad potatis
Klassisk och krämig dillstuvad potatis är god till så många rätter, men kanske ändå främst till rimmad, gravad eller rökt fisk. Dillstuvad potatis med både mjölk och lite vispgrädde i ger dig både potatis och sås på samma gång. Tillsätt dillen precis före servering för bästa smak.
Ingredienser
4 portioner
900 g kokt, skalad potatis (varm eller kall)
25 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk (1,5 %)
1 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
1 kruka dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1656 KJ / 396 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein8 g
Kommentarer
1 mtsk. dijonsenap blir pricken över i´et.
Bo
2024-10-25saknar mer dillsmak
Denny
2024-10-18Hade i dillen tillsammans med grädde och mjölken, funkade utmärkt. Som tidigare kommentar, en liten skvätt citron i gör susen. Samt jag hade ca 550g potatis till receptet då jag gillar när det är mycket sås!
Yohanna
2024-05-03