Dillstuvad potatis

Klassisk och krämig dillstuvad potatis är god till så många rätter, men kanske ändå främst till rimmad, gravad eller rökt fisk. Dillstuvad potatis med både mjölk och lite vispgrädde i ger dig både potatis och sås på samma gång. Tillsätt dillen precis före servering för bästa smak.

Ingredienser
4 portioner
900 g kokt, skalad potatis (varm eller kall)
25 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk (1,5 %)
1 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
1 kruka dill
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1656 KJ / 396 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein8 g
Kommentarer
Tips! Mängden stuvning/sås matchar inte 900 gram potatis. Vill du tillreda/stuva 900 gram potatis behöver du dubbla mängden grädde och mjölk vilket nog måste anses både dyrt och ohälsosamt. Det går lika bra att stuva med bara mjölk...å glöm inte några skvättar med muskot 😀
Magnus
2024-12-181 mtsk. dijonsenap blir pricken över i´et.
Bo
2024-10-25saknar mer dillsmak
Denny
2024-10-18