Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rotfruktsgryta med tomat, dill och pepparrot

Chili- och pepparrotsgryta med rotfrukter och färska kryddor, ett perfekt avslut på dagen! Den mustiga grytan serveras helst med en grillad sandwich och kryddrostade nötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rotfrukterna i ca 2 cm stora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skala löken.
  2. Fräs rotfrukter, vitlök och lök i olja i ca 3 minuter i en stor kastrull. Tillsätt tomatkross, fond + vatten, chilisås och vinäger. Låt koka under lock i 15 - 20 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
  3. Tillsätt pepparrot och dill precis före servering. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med avokadomacka och kryddrostade hasselnötter, Avokadomacka och Kryddrostade hasselnötter.

För alla

Läs noga ingredienserna på fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter (3 st motsvarar ca 300 g)
  • 2 palsternackor (2 st motsvarar ca 200 g)
  • 1 bit rotselleri (à ca 200 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 pärllökar
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 8 dl vatten
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl färskriven pepparrot
  • 1/2 dl grovhackad dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 811 kJ / 194 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept