Rotfruktsgryta med tomat, dill och pepparrot

11
3
Rotfruktsgryta med tomat, dill och pepparrot

Chili- och pepparrotsgryta med rotfrukter och färska kryddor, ett perfekt avslut på dagen! Den mustiga grytan serveras helst med en grillad sandwich och kryddrostade nötter.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Rotfruktsgryta med tomat, dill och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
3 morötter (3 st motsvarar ca 300 g)
2 palsternackor (2 st motsvarar ca 200 g)
1 bit rotselleri (à ca 200 g)
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
8 pärllökar
500 g krossade tomater
2 msk konc grönsaksfond
8 dl vatten
2 msk chilisås
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl färskriven pepparrot
1/2 dl grovhackad dill

För alla

Läs noga ingredienserna på fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Lennart

2017-01-30

Mycket gott recept som jag kommer göra många gånger. Ska bara ta hälften av den vattenmängd som står i receptet då det blev lite mycket vätska kvar när allt var klart. Men som sagt, mycket gott var det.. mmmmmm.

Jenny

2009-10-29

Jättegott! Följde receptet precis, det var en väldigt god kombination av dill och pepparrot. Precis som Elisabeth tyckte jag att grytan blev lite tunn - men lite redning fixade ju det snabbt!

Elisabeth

2009-10-26

God i smaken, ja tog krossade tomater i basilika, uteslöt dillen.Men kalla detta gryta, det blev soppa, för mycket vatten i, annars jätte god

Näringsvärde per portion

Energi 811 KJ / 194 kCal
Fett 5 g
Salt 2 g
Kolhydrater 28 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden