Rotfruktsgryta med tomat, dill och pepparrot
Chili- och pepparrotsgryta med rotfrukter och färska kryddor, ett perfekt avslut på dagen! Den mustiga grytan serveras helst med en grillad sandwich och kryddrostade nötter.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009
Ingredienser
4 portioner
3 morötter (3 st motsvarar ca 300 g)
2 palsternackor (2 st motsvarar ca 200 g)
1 bit rotselleri (à ca 200 g)
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
8 pärllökar
500 g krossade tomater
2 msk konc grönsaksfond
8 dl vatten
2 msk chilisås
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl färskriven pepparrot
1/2 dl grovhackad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi811 KJ / 194 kCal
Fett5 g
Salt2 g
Kolhydrater28 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott recept som jag kommer göra många gånger. Ska bara ta hälften av den vattenmängd som står i receptet då det blev lite mycket vätska kvar när allt var klart. Men som sagt, mycket gott var det.. mmmmmm.
Lennart
2017-01-30Jättegott! Följde receptet precis, det var en väldigt god kombination av dill och pepparrot. Precis som Elisabeth tyckte jag att grytan blev lite tunn - men lite redning fixade ju det snabbt!
Jenny
2009-10-29God i smaken, ja tog krossade tomater i basilika, uteslöt dillen.Men kalla detta gryta, det blev soppa, för mycket vatten i, annars jätte god
Elisabeth
2009-10-26