Dragoninlagd selleri, fänkål, morot och pärllök

0
0
Dragoninlagd selleri, fänkål, morot och pärllök

En härlig grönsaksinläggning är ett utmärkt sätt att ta till vara höstens överflöd av nyskördade rotsaker. I den här inläggningen har vi valt rotselleri, morötter, fänkål och pärllök men det går utmärkt att variera. De picklade grönsakerna får en tydlig smak av dragon som passar fint till en söndagsstek.

Dragoninlagd selleri, fänkål, morot och pärllök

Ingredienser

20 portioner

Kryddlag

4 1/2 dl socker
3 dl ättika
3 dl vatten
5 lagerblad
2 msk gula senapsfrön
1 tsk hela svartpepparkorn
2 krukor dragon
1 liten rotselleri (à ca 600 g)
2 morötter (à ca 150 g)
1 fänkål (à ca 200 g)
500 g pärllök
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 139 KJ / 33 kCal
Fett 0.3 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 6 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden