Dragoninlagd selleri, fänkål, morot och pärllök

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
0
Dragoninlagd selleri, fänkål, morot och pärllök

En härlig grönsaksinläggning är ett utmärkt sätt att ta till vara höstens överflöd av nyskördade rotsaker. I den här inläggningen har vi valt rotselleri, morötter, fänkål och pärllök men det går utmärkt att variera. De picklade grönsakerna får en tydlig smak av dragon som passar fint till en söndagsstek.

Dragoninlagd selleri, fänkål, morot och pärllök

Ingredienser

20 portioner

Kryddlag

4 1/2 dl  socker
3 dl  ättika
3 dl  vatten
5   lagerblad
2 msk  gula senapsfrön
1 tsk  hela svartpepparkorn
2   krukor dragon
1   liten rotselleri (à ca 600 g)
2   morötter (à ca 150 g)
1   fänkål (à ca 200 g)
500 g  pärllök
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi139 KJ / 33 kCal
Fett0.3 g
Salt0.4 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Inlagd zucchini med paprika och curry
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chilimarinerad pärllök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade kantareller med fänkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med apelsin och Krämig senap- och dragonsill
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade rädisor
Betyg 4.1 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Limepicklad gurka och rättika med koriander
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga