Dragoninlagd selleri, fänkål, morot och pärllök
En härlig grönsaksinläggning är ett utmärkt sätt att ta till vara höstens överflöd av nyskördade rotsaker. I den här inläggningen har vi valt rotselleri, morötter, fänkål och pärllök men det går utmärkt att variera. De picklade grönsakerna får en tydlig smak av dragon som passar fint till en söndagsstek.
Ingredienser
20 portioner
Kryddlag
4 1/2 dl socker
3 dl ättika
3 dl vatten
5 lagerblad
2 msk gula senapsfrön
1 tsk hela svartpepparkorn
2 krukor dragon
1 liten rotselleri (à ca 600 g)
2 morötter (à ca 150 g)
1 fänkål (à ca 200 g)
500 g pärllök
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi139 KJ / 33 kCal
Fett0.3 g
Salt0.4 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer