Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Dragoninlagd selleri, fänkål, morot och pärllök

En härlig grönsaksinläggning är ett utmärkt sätt att ta till vara höstens överflöd av nyskördade rotsaker. I den här inläggningen har vi valt rotselleri, morötter, fänkål och pärllök men det går utmärkt att variera. De picklade grönsakerna får en tydlig smak av dragon som passar fint till en söndagsstek.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kryddlag: Koka upp socker, ättika och vatten med lagerblad, senapsfrö, svartpeppar och dragonkvistar.
  2. Ansa, skala och skär rotselleri och morötter i ca 2 cm tärningar. Ansa och skär fänkålen i ca 2 cm bitar.
  3. Skala löken, dela dem i halvor om de är stora.
  4. Koka upp vatten och salt, 1 ½ msk salt/liter vatten. Koka grönsakerna i 4 - 5 minuter. Ta tiden när det börjar koka. Häll av dem ordentligt i ett durkslag.
  5. Lägg grönsakerna i en ren, stor burk. Häll på den varma lagen med kryddor, sätt på locket och låt det kallna.
  6. Låt inläggningen stå minst 3 dagar. Förvara svalt.
  7. Servera inläggningen till t ex söndagsstek, charkbricka eller på en buffé.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

 

Ingredienser

Portioner: 20
Kryddlag
  • 4 1/2 dl socker
  • 3 dl ättika
  • 3 dl vatten
  • 5 lagerblad
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 1 tsk hela svartpepparkorn
  • 2 krukor dragon
  • 1 liten rotselleri (à ca 600 g)
  • 2 morötter (à ca 150 g)
  • 1 fänkål (à ca 200 g)
  • 500 g pärllök
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 139 kJ / 33 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer