Kokoscurry med rotfrukter

103
7 Klimatsmart
Kokoscurry med rotfrukter

En vegetarisk currygryta med mycket smak från härliga rotfrukter. Hettan från chilin och syrligheten från citrongräset och limen blir en skön kombo tillsammans med den krämiga kokosmjölken. Servera gärna kokoscurryn med ris och gärna ett par limeklyftor.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Kokoscurry med rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
250 g
rotselleri
250 g
kålrot
200 g
palsternacka
350 g
sötpotatis
1
citrongräs
1 msk
röd currypaste
2 msk
olja
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk
konc grönsaksfond
2 dl
vatten
2 msk
färskpressad limejuice
1 msk
japansk soja
-
salt och svartpeppar
-
ev limeklyftor till servering

För alla

Fri från gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

103

Kommentarer

Li

2020-11-13

Mkt gott!! Kokade längre än en kvart, 20-25 min. Kommer göra om!

Sofia

2020-03-01

Jättegod gryta, blir väldigt fräsch smak med citrongräset! Kokade rotfrukterna i 20 minuter totalt för att få de lite mjukare. Härligt att det var veganskt också! ;)

Joakim

2018-11-10

Nämn gärna riset lite tidigare i receptet, det är så dags att börja med det när allt annat är klart.

Näringsvärde per portion

Energi 1637 KJ / 467 kCal
Fett 31 g
Salt 2.76 g
Kolhydrater 37 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept