Quorn med dillsås

41
6 Klimatsmart
Quorn med dillsås

Mumsig quorn med dillsås som dessutom går snabbt att tillaga. Quornbitarna sjuds i den krämiga dillsåsen innan du smakar av med salt. För lite mer syrlighet i rätten kan du med fördel tillsätta citronjuice. Servera sedan med potatis och morötter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Quorn med dillsås

Ingredienser

4 portioner
2 dl
vatten
2 1/2 msk
grönsaksfond eller buljong (2 1/2 msk fond motsvarar 1 buljongtärning)
2 dl
crème fraiche
1 msk
majsstärkelse
1/2 dl
finhackad dill
-
nymalen svartpeppar
1 - 1 1/2
påse quornbitar (à 300 g)
-
salt
-
ev lite färskpressad citronjuice
-
ev kokt potatis och morötter till servering

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden/buljongtärningen samt quornbitarna.
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsvärdet är beräknat inkl potatis och morötter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Örjan

2/27/2019

Mediokert. Ungefär som fiskbullar i dillsås.

Anna

2/9/2015

varför inte skriva grönsaksfond isf ovegetariska alternativ..

Jonas

5/15/2008

Mycket gott! Ett tips är att ha dijonsenap i och att ha pressad potatis till, det blir godare och lite lyxigare.

Näringsvärde per portion

Energi 1417 KJ / 339 kCal
Fett 19.1 g
Salt 1.78 g
Kolhydrater 25 g
Protein 13.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept