Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chilimarinerad pärllök

Kryddiga chilimarinerade pärllökar med hetta från både röd och grön spansk peppar. En aning stjärnanis tar löken till nya höjder. Du kan serverar de marinerade lökarna till stekt eller grillat kött eller fågel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka pärllöken i lättsaltat vatten i en kastrull ca 10 minuter. Låt rinna av. Blanda ättiksprit, socker och salt i en kastrull. Låt koka upp.
  2. Tillsätt stjärnanis. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Lägg chilin i lagen. Lägg löken i en burk och häll den heta lagen över. Ställ löken kallt och låt stå minst 1 dygn innan servering.
  3. Servera den chilimarinerade pärllöken till stekt eller grillat kött eller fågel. Löken är hållbar 3-4 veckor om den förvaras kylskåpet.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g pärllök
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 4 stjärnanis
  • 1/2 röd spansk peppar
  • 1/2 grön spansk peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 300 kJ / 70 kCal
Läs mer om näringsvärden