Rostade rotfrukter och tomat

2
1
Rostade rotfrukter och tomat

Rotselleri och morot tillagad i ugn tillsammans med körsbärstomater på burk blir en härlig grund för rätter som soppa, gryta och tomatsås. Krydda med fond, rosmarin och timjan för extra fyllig smak. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Rostade rotfrukter och tomat

Ingredienser

8 portioner
3 burkar körsbärstomater (à 400 g)
3 msk konc grönsaksfond
4 dl vatten
2 gula lökar
150 g rotselleri
300 g morot
1 1/2 msk hackad färsk rosmarin
1 1/2 msk hackad färsk timjan
1 1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
4 msk olivolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Maria

2020-01-30

Otroligt gott! Slängde i lite jalapeños oxå för att få upp styrka!

Testa liknande recept