UNDER 60 MIN | Enkel

Rostade rotfrukter och tomat

Rotselleri och morot tillagad i ugn tillsammans med körsbärstomater på burk blir en härlig grund för rätter som soppa, gryta och tomatsås. Krydda med fond, rosmarin och timjan för extra fyllig smak. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll tomaterna på en långpanna eller i en stor ugnsform. Tillsätt fonden och skölj ur burkarna med vatten, häll i vattnet i formen och blanda runt.
  3. Skala och finhacka löken. Skala rotfrukterna och skär dem i cm-stora tärningar. Blanda med örter, salt, svartpeppar och olja och lägg dem ovanpå tomaterna i formen.
  4. Sätt in i mitten av ugnen ca 45 minuter tills rotfrukterna är mjuka och har fått fin färg.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 burkar körsbärstomater (à 400 g)
  • 3 msk konc grönsaksfond
  • 4 dl vatten
  • 2 gula lökar
  • 150 g rotselleri
  • 300 g morot
  • 1 1/2 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 1/2 msk hackad färsk timjan
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 msk olivolja