Rostade rotfrukter och tomat
Rotselleri och morot tillagad i ugn tillsammans med körsbärstomater på burk blir en härlig grund för rätter som soppa, gryta och tomatsås. Krydda med fond, rosmarin och timjan för extra fyllig smak. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
8 portioner
3 burkar körsbärstomater (à 400 g)
3 msk konc grönsaksfond
4 dl vatten
2 gula lökar
150 g rotselleri
300 g morot
1 1/2 msk hackad färsk rosmarin
1 1/2 msk hackad färsk timjan
1 1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
4 msk olivolja
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Otroligt gott! Slängde i lite jalapeños oxå för att få upp styrka!
Maria
2020-01-30