Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Kryddrostade hasselnötter

Det här receptet på kryddrostade hasselnötter är ett utmärkt tillbehör till vår rotfruktsgryta men kan med fördel användas i många andra rätter. Det är dessutom lätt att göra, varför inte prova till en måltid där kryddiga nötter kan tänkas passa?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs paprikapulver, malen kummin och chilipulver i smör i ca 2 minuter.
  2. Blanda ner hasselnötter (skalade) och salt och rosta i 5-7 minuter, rör om då och då. Servera som topping till Rotfruktsgryta med tomat, dill och pepparrot.

För alla

Kryddrostade hasselnötter är fria från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 1 dl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen kummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk smör
  • 1 dl skalade hasselnötter
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?