Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Avokadomacka

Grillad avokadomacka passar lika utmärkt till picknickkorgen som till en mustig rotfruktsgryta. Avokadoröran med citronjuice och färskost smälter i munnen och smakar fantastiskt tillsammans med de krispiga baguetterna.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Halvera baguetten och dela den på mitten. Lägg på ett ugnsgaller och rosta ca 5 minuter i ugnen.
  3. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut innehållet och gaffelmosa med färskost, citronjuice och honung. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela röran på baguetten och servera gärna till Rotfruktsgryta med tomat, dill och pepparrot.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ och kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ och kontrollera brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 baguette
  • 2 avokador
  • 1 dl färskost
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?