Kreolsk fiskpanna | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kreolsk fiskpanna

Kryddig kreolsk fiskgryta med broccoli och torskfilé, sej eller hoki. Med pärllök, paprika, kryddnejlika, lime och tabasco gör du fiskpannan till en smaksensation. Servera din rätt tillsammans med vildris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala pärllöken. Skölj, kärna ur och skär paprika i bitar. Skölj och bryt broccolin i buketter. Skär den grova stocken i tunna skivor.
  2. Koka upp de passerade tomaterna med kryddnejlikor, salt och tabasco i en traktörpanna. Lägg i lök, paprika och broccoli och låt puttra under lock ca 5 minuter.
  3. Skär torsken i mindre bitar. Gnid in torskbitarna med limesaft och salt. Stick ner fiskbitarna i traktörpanna och låt puttra ytterligare 6-7 minuter.
  4. Servera den kreolska fiskpannan med vildrisblandning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g pärllök
  • 1 röd paprika
  • 250 g broccoli
  • 1/2 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 1/2 tsk malda kryddnejlikor
  • 1/2 tsk salt
  • några droppar tabasco
  • 600 g torskfilé, sej eller hoki
  • saft av 1 lime
  • 1/2 tsk salt till fisken
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1640 kJ / 390 kCal
Fett: 2 g
Läs mer om näringsvärden