Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Lamm med paprika och squash

(11)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Grillad lammstek med grillad paprika och squash med ljuvlig smak av rosmarin och citron. En klick matyoghurt passar perfekt att servera till lammsteken och de grillade grönsakerna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor lammstek (à 150-200 g)
  • 1/2 citron
  • 1/2 dl olja
  • 1 msk färsk rosmarin eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 paprikor
  • 1 squash
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ett par snitt i kanten på varje lammskiva.
  2. Skölj citronen, riv skalet och pressa ut saften. Blanda skal, saft, olja och kryddor i en plastpåse. Lägg köttet och låt marinera minst 2 tim. Vänd köttet några gånger under tiden.
  3. Grilla köttet ca 5 min på varje sida.
  4. Skölj och kärna ur paprikorna, dela dem i halvor. Skölj och skiva squashen på längden. Grilla dem några minuter på varje sida.
  5. Servera lammskivorna nygrillade med grönsakerna och matyoghurt.