Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Aubergineröra med paprika

Ge dina smaklökar en underbar upplevelse genom att tillaga den här mumsiga aubergineröran. Paprika och auberginen bakas i ugnen tillsammans med rosmarin och mixas därefter ihop med yoghurt och vitlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela auberginerna och paprikan på längden, kärna ur paprikan.
  3. Skär skåror i köttet på auberginen, pensla med olivolja och krydda med salt, peppar och rosmarin. Pensla paprikan med olivolja på skinnsidan.
  4. Lägg auberginerna och paprikan i en ugnsfast form, sätt mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Ta bort skalet när grönsakerna svalnat och hacka dem till en grov puré.
  6. Hacka vitlöksklyftan. Blanda grönsakshacket med vitlök och matyoghurt. Smaksätt med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 auberginer
  • 1 röd paprika
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk hackad färsk eller torkad rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?