Pannkakor - grundsmet

Gör traditionella tunna pannkakor genom att blanda mjöl, mjölk och ägg och lite salt till en jämn smet. Stek smeten till tunna och smarriga pannkakor och servera med en söt sylt eller salta tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1055 KJ / 252 kCal
Fett15 g
Salt1.3 g
Kolhydrater22 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bästa pannkaksreceptet ! Jag har gjort dem med havremjölk också, funkar precis lika bra!
Charlotte
2025-07-21Jag hade i hälften av mjölken, 1,5 %, först i en bunke. Därefter hade jag i 3 dl vetemjöl i samma bunke och 0,5 tsk salt och 1 tsk strösocker och 1 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker. Sedan vispade jag med en spiralvisp, så länge att smeten blev klimpfri, och hade i resten av mjölken och vispade lite till. Sedan hade jag i 3 ägg, som jag knäckte skalen på med en bordskniv, och aktade äggen så att det inte föll i några äggskal i pannkakssmeten, och vispade sönder äggen i smeten och hällde i flytande margarin i smeten och vispade, så att allting blandade sig i bunken. Nu har smeten stått framme och svällt i 50 minuter, medan jag har skrivit hur jag brukar göra pannkakssmet. Jag brukar äta de tunna pannkakorna med sylt och om jag har: grädde, helst vispad.med en elvisp. Det tog en hel timme att skriva det här. Eva-Maria.
Eva-maria
2025-07-08Hoppas att det blir lika gott som sist
Monika
2025-06-15