Amerikanska pannkakor
Amerikanska pannkakor är tjocka plättar som tillagas på mindre än en halvtimme. Pudra pannkakorna med florsocker och toppa lönnsirap och blåbär. Kolla in vår film på hur du steker fluffiga amerikanska pannkakor .
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
15 st
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk strösocker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk (3%)
2 msk smält smör
1 ägg
smör till stekning
Till servering:
florsocker att pudra över
lönnsirap
blåbär
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per styck och utan tillbehör.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt mjölk till havredryck. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Goda tillbehör till dina pannkakor är Kolakräm med banan och salta jordnötter eller Kanelcottage cheese med äppel- och nötsallad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi356 KJ / 85 kCal
Fett4 g
Salt0.3 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g
Kommentarer
Mer mjöl är tricket för att de ska bli tjocka. Med 2.5dl rinner de ut för mycket. Jag kör med 3dl och de blir toppen nu :)
Simon
2024-03-07Om pannkakorna inte blir tjocka kan det bero på att något har gått snett med bakpulvret. Anledningen till varför det är viktigt att blanda de torra ingredienserna innan vätska tillsätts är att bakpulvret reagerar med vätskan och bildar koldioxid. Om bakpulvret ligger ovanpå mjölet när du slår på mjölken så får du reaktion utan tjocka pannkakor. Om du blandar det torra först så blir det bra.
Anders
2024-03-05Det blir inga tjocka pannkakor alls....
Cecilia
2024-03-03