Amerikanska pannkakor
Amerikanska pannkakor är tjocka plättar som tillagas på mindre än en halvtimme. Pudra pannkakorna med florsocker och toppa lönnsirap och blåbär. Kolla in vår film på hur du steker fluffiga amerikanska pannkakor .
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
15 st
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk strösocker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk (3%)
2 msk smält smör
1 ägg
smör till stekning
Till servering:
florsocker att pudra över
lönnsirap
blåbär
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per styck och utan tillbehör.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt mjölk till havredryck. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Goda tillbehör till dina pannkakor är Kolakräm med banan och salta jordnötter eller Kanelcottage cheese med äppel- och nötsallad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi356 KJ / 85 kCal
Fett4 g
Salt0.3 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g
Kommentarer
Ta lite mindre bakpulver och ta i bikarbonat istället så blir dom fluffiga
Axel
2024-09-07Det sämsta receptet jag provat. Dom blev helt platta och smaklösa och barnen som äter allt frågade vad det där va för något..
Elisabeth
2024-08-24För mycket bakpulver
Mattias
2024-08-08