Amerikanska pannkakor är tjocka plättar som tillagas på mindre än en halvtimme. Pudra pannkakorna med florsocker och toppa lönnsirap och blåbär.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2011
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per styck och utan tillbehör.
Gör mer klimaträtt: byt mjölk till havredryck. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Goda tillbehör till dina pannkakor är Kolakräm med banan och salta jordnötter eller Kanelcottage cheese med äppel- och nötsallad.
Kommentarer
Maria
2022-05-08Fantastiskt bra recept! Förstår inte de som får "platta plättar". Mina blev luftiga och fina, men bara 10 stycken. Ett tips är att ta i bakpulvret sist tillsammans med sockret. Bakpulver ska aldrig "vispas" utan bara vändas ner i smeten.
Matilda
2022-05-07(För min egen skull) 2msk ≈ 28g smör
Allan
2022-05-06Tycker att det ska skiljas på gula och vita, slå vitan och rör ner i smeten innan stekning