Pancetta- och färsfylld lammstek

Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat
4
Pancetta- och färsfylld lammstek

Härligt pigga smaker från persilja, citron och timjan möter pancettans sälta och lammköttets unika karaktär i den här ”rullade” lammsteken. Lammfärs i fyllningen gör den extra saftig och lyxig i smakerna. Lika lyckad till påsk som till söndagsstek.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Pancetta- och färsfylld lammstek

Ingredienser

6 portioner
250 g lammfärs
1 dl hackad persilja
1 msk hackad timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 citron
1 äggula
ca 1 kg urbenad lammstek
75 g pancetta (coppa eller tunnskuren bacon går också bra)
salt
peppar

Gör så här

Se Buffés matfilm på hur man skär, fyller och binder lammsteken här.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt god. För dom som är nybörjare på lamm kan man byta ut lammfärsen mot nöt eller mager blandfärs. Lite vitlök i färsen är också ett tips. En succé både bland gamla och unga. Lågtemperatur grillad i stället för ugn. Råstekta potatis, rödvinsreduktion och en stor grönsallad!

Anders

2016-06-10

Den gjorde succé förra påsken så det blir en repris.

Eva

2015-03-17

Jättegod och saftig blev denna, gjorde succé.

Lena

2014-04-24

Näringsvärde per portion

Energi1323 KJ / 316 kCal
Fett14 g
Salt2.71 g
Kolhydrater1 g
Protein45 g

Testa liknande recept

Färserad lammstek med champinjoner
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammstek i ugn
Betyg 3.8 av 5.
142 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerad lammstek
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad lammstek
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammstek
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtbakad lammstek med vitlökscrème och parmesan
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga