Pancetta- och färsfylld lammstek
Härligt pigga smaker från persilja, citron och timjan möter pancettans sälta och lammköttets unika karaktär i den här ”rullade” lammsteken. Lammfärs i fyllningen gör den extra saftig och lyxig i smakerna. Lika lyckad till påsk som till söndagsstek.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Ingredienser
6 portioner
250 g lammfärs
1 dl hackad persilja
1 msk hackad timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 citron
1 äggula
ca 1 kg urbenad lammstek
75 g pancetta (coppa eller tunnskuren bacon går också bra)
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1323 KJ / 316 kCal
Fett14 g
Salt2.71 g
Kolhydrater1 g
Protein45 g
Kommentarer
Fantastiskt god. För dom som är nybörjare på lamm kan man byta ut lammfärsen mot nöt eller mager blandfärs. Lite vitlök i färsen är också ett tips. En succé både bland gamla och unga. Lågtemperatur grillad i stället för ugn. Råstekta potatis, rödvinsreduktion och en stor grönsallad!
Anders
2016-06-10Den gjorde succé förra påsken så det blir en repris.
Eva
2015-03-17Jättegod och saftig blev denna, gjorde succé.
Lena
2014-04-24