Pancetta- och färsfylld lammstek

24
4
Pancetta- och färsfylld lammstek

Härligt pigga smaker från persilja, citron och timjan möter pancettans sälta och lammköttets unika karaktär i den här ”rullade” lammsteken. Lammfärs i fyllningen gör den extra saftig och lyxig i smakerna. Lika lyckad till påsk som till söndagsstek.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Pancetta- och färsfylld lammstek

Ingredienser

6 portioner
250 g
lammfärs
1 dl
hackad persilja
1 msk
hackad timjan
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1
citron
1
äggula
ca 1 kg
urbenad lammstek
75 g
pancetta (coppa eller tunnskuren bacon går också bra)
-
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Uteslut äggulan.

Gör så här

Se Buffés matfilm på hur man skär, fyller och binder lammsteken här.

Tips

Lammstek i butik kan se ut på olika sätt beroende på styckningen och på lammets ursprung och storlek. Lammsteken på bilden vägde knappt 1 kg, men vi har också fått dem på 2 kg. Den större modellen kan med fördel delas i två delar för att bli lättare att hantera. Då blir det alltså två stekar.

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Anders

2016-06-10

Fantastiskt god. För dom som är nybörjare på lamm kan man byta ut lammfärsen mot nöt eller mager blandfärs. Lite vitlök i färsen är också ett tips. En succé både bland gamla och unga. Lågtemperatur grillad i stället för ugn. Råstekta potatis, rödvinsreduktion och en stor grönsallad!

Eva

2015-03-17

Den gjorde succé förra påsken så det blir en repris.

Lena

2014-04-24

Jättegod och saftig blev denna, gjorde succé.

Näringsvärde per portion

Energi 1323 KJ / 316 kCal
Fett 14 g
Salt 2.71 g
Kolhydrater 1 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept