Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerad lammstek

Marinerad lammstek är ett saftigt och lyxigt recept på lammkött. Marinaden är fantastiskt god och förhöjer lammstekens redan fina smak. Enkelt men rödvinsmarinaden och lammsteken kräver lite längre tillagningstid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa lammsteken och lägg den i en dubbel plastpåse.
  2. Marinad: Blanda samman ingredienserna till marinaden, förutom saltet och häll den över steken. Tillslut påsen och lägg steken i kylskåpet i 4-6 tim.
  3. Ta upp steken och lägg den i en långpanna. Stick i en köttermometer, se till att spetsen kommer i den köttigaste delen. Salta. Sätt steken i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 2 tim eller tills köttermometern visar 70°C. Ös steken med marinaden efter ungefär halva tillagningstiden.
  4. Ta ut köttet och låt det vila under aluminiumfolie ca 15 min.
  5. Sås: Sila skyn och låt den koka upp i en kastrull. Tillsätt rödvin, hackade örter, salt och peppar och red med maizenaredning.
  6. Skär steken i tunna skivor och servera den med sås och Rotfruktspaj.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 lammstek med ben (à ca 2 1/2 kg)
Marinad
  • 1/2 flaska rödvin (à 375 ml)
  • 1 dl olja
  • 5 krossade vitlöksklyftor
  • 1 tsk svartpeppar (grovmalen)
  • 2 msk honung
  • 2 tsk salt
Sås
  • ca 4 dl sky (ev lite vatten)
  • 2 1/2 msk rödvin
  • 1 dl hackade örter (t ex timjan, oregano)
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk maizenaredning (för mörka såser)
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!