Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Färserad lammstek med champinjoner

Överraska dina gäster med denna underbart möra lammstek fylld med en smakrik svamp- och lammfärsröra till huvudrätt. Låt din färserade lammstek med champinjoner vila en stund före du skär upp i bitar och serverar med rotfruktspytt och grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bena ur lammsteken. Krydda inuti och utanpå med salt och peppar.
  2. Fyllning: Skölj, ansa och hacka champinjonerna. Fräs hacket i matfettet i en stekpanna. Skala och pressa över vitlöken. Låt kallna. Blanda färsen med champinjonfräset. Tillsätt persilja och timjan. Krydda med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Fyll steken med färsen och rulla ihop. Bind ett krympt bomullsgarn runt steken och stick i en köttermometer. Stek köttet, 1-1 1/2 tim tills innertemperaturen är 65-70°C. Låt steken vila under folie ca 15 min innan den skärs upp.
  5. Servera med rotfruktspytt och grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 1 1/2 kg lammstek
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Fyllning
  • 150 g burkchampinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 vitlöksklyftor
  • 150 g lammfärs (eller nötfärs)
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 msk färsk timjan eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan