Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad lammstek

Nu står det grillad lammstek på menyn! Krydda hela steken med passande rub och grilla sedan på direkt värme. Med tillbehör som klyftpotatis, potatisgratäng eller kanske goda färskpotatisar får ni en rejäl middag som räcker till hela stora familjen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda lammsteken med salt och peppar eller gnid in den med rub. Grilla på direkt värme tills det får fin färg.
  2. Grilla sedan på indirekt värme tills innertemperaturen är 56-58˚C (rosastekt). Låt köttet vila ca 10 minuter. Pensla gärna med glaze mot slutet av grillningen.

För alla

Kontrollera ingredienserna på rub:en/glazen/marinaden.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 1 kg benfri lammstek
  • salt och peppar eller rub
  • valfri glaze
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 812 kJ / 194 kCal