Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammstek

Detta är ett klassiskt och gott recept när du vill tillaga en perfekt lammstek. Den möra och goda steken med smak av citron och havssalt serveras med ugnsstekt potatis och gärna en grekisk sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Gnid in lammstekens insida med salt, peppar och Örtolja. Pressa över juicen från en halv citron.
  3. Bind upp lammsteken med steksnöre. Pensla med örtolja, salta och peppra. Lägg i en stekpåse och förslut (med klämman).
  4. Använd stektermometer. Tillaga i ugnen till 58-60°C innertemperatur, ca 1 1/2 timme.
  5. Ta ut ur ugnen och låt vila i 20 minuter. Ta ut steken från stekpåsen och skär bort steksnöret. Skiva steken tunt och lägg upp på ett serveringsfat.
  6. Skeda ev över lite av stekspadet från påsen.
  7. Servera med ugnsstekt potatis, örtolja och resten av citronerna i klyftor samt gärna en grekisk sallad.

För alla 

Läs noga ingredienserna om du använder färdig pesto (innehåller ost).
Lammsteken är fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.

Tips

Lammsteken kan med steg 2 dagen före. Förvaras sedan i stekpåse i kylen. Örtoljan kan med fördel göras dagen innan.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 1 1/2 kg benfri lammstek
  • 2 tsk finkornigt havssalt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl (se länk under steg 2)
  • 3 citroner
  • 1 stekpåse
Till servering
  • ugnsstekt potatis
  • grekisk sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1600 kJ / 380 kCal