Kronärtskockskräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Kronärtskockskräm

Denna milda och lätt syrliga kräm på inlagda kronärtskockshjärtan är ett mumsigt tillbehör till det mesta, inte minst på buffén. Här får den lena krämen smak av citron och lite vitlök - gott och enkelt. Och inte minst smidigt att förbereda i god tid.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt kronärtskockorna rinna av i ett durkslag.
  2. Mixa skockorna tillsammans med vitlök, citronskal, citronjuice och olja med stavmixer eller i en liten matberedare till en slät kräm. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 407 kJ / 97 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept