Kronärtskockskräm

Denna milda och lätt syrliga kräm på inlagda kronärtskockshjärtan är ett mumsigt tillbehör till det mesta, inte minst på buffén. Här får den lena krämen smak av citron och lite vitlök - gott och enkelt. Och inte minst smidigt att förbereda i god tid.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Ingredienser
6 portioner
1 burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
1 skalad vitlöksklyfta
1 tsk finrivet citronskal
1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi407 KJ / 97 kCal
Fett7 g
Salt0.36 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
Kan man minska ner oljan?tycker att det är för mycket enligt recept
Tiina
2025-01-02Hej Tiina! Ja, det kan du, men då kanske du behöver tillsätta lite vatten för att du ska kunna mixa den slät. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-02Supergott tillbehör. Använder det även som alternativ till pesto
Annica
2023-03-28Enkelt och väldigt fräscht tillbehör. Passar till mycket!
Gunnar
2014-05-04