Kronärtskockskräm

Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
2
Kronärtskockskräm

Denna milda och lätt syrliga kräm på inlagda kronärtskockshjärtan är ett mumsigt tillbehör till det mesta, inte minst på buffén. Här får den lena krämen smak av citron och lite vitlök - gott och enkelt. Och inte minst smidigt att förbereda i god tid.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Kronärtskockskräm

Ingredienser

6 portioner
1   burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
1   skalad vitlöksklyfta
1 tsk  finrivet citronskal
1/2 msk  färskpressad citronjuice
1/2 dl  olivolja
1 krm  salt
1/2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Supergott tillbehör. Använder det även som alternativ till pesto

Annica

2023-03-28

Enkelt och väldigt fräscht tillbehör. Passar till mycket!

Gunnar

2014-05-04

Näringsvärde per portion

Energi407 KJ / 97 kCal
Fett7 g
Salt0.36 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Focacciabröd med kronärtskocka, citron och örter
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm parmesan- och kronärtskocksdipp
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kräm på inlagd kronärtskocka
Betyg 3.3 av 5.
66 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Varm sallad på marinerade kronärtskockor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga