UNDER 15 MIN | Medel

Kronärtskockskräm

Denna milda och lätt syrliga kräm på inlagda kronärtskockshjärtan är ett mumsigt tillbehör till det mesta, inte minst på buffén. Här får den lena krämen smak av citron och lite vitlök - gott och enkelt. Och inte minst smidigt att förbereda i god tid.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt kronärtskockorna rinna av i ett durkslag.
  2. Mixa skockorna tillsammans med vitlök, citronskal, citronjuice och olja med stavmixer eller i en liten matberedare till en slät kräm. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 407 kJ / 97 kCal