Rostad potatissallad med rädisor

36
6
Rostad potatissallad med rädisor

Med rostad potatis blir potatissalladen extra god och smakrik. Den matiga salladen blir vackrast med små potatisar, men har du större så rosta dem i mindre bitar. Utmärkt som tillbehör till det mesta, på buffén och till grillat.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Rostad potatissallad med rädisor

Ingredienser

6 portioner
900 g delikatesspotatis
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
4 salladslökar
1 knippe rädisor (à 200 g)
1 påse bladspenat (à 65 g)
1/2 dl grovhackad persilja

Dressing

3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Åsa

2021-07-26

Väldigt god och härlig sallad!

Sofie

2020-04-11

Mycket god. Jag utelämnade rädisorna eftersom alla inte gillade dem men salladen blev god och festlig ändå 😊

Maria

2015-06-28

Mycket god och färgrik. Härligt med rädisor. Lätt att tillbereda och en fin lätt variation till andra potatissallader.

Näringsvärde per portion

Energi 907 KJ / 217 kCal
Fett 9 g
Salt 2.06 g
Kolhydrater 29 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden