Rostad potatissallad med rädisor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rostad potatissallad med rädisor

Med rostad potatis blir potatissalladen extra god och smakrik. Den matiga salladen blir vackrast med små potatisar, men har du större så rosta dem i mindre bitar. Utmärkt som tillbehör till det mesta, på buffén och till grillat.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Lägg potatisen med skalet kvar på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Ringla över oljan. Krydda med flingsalt. Blanda runt. Ställ i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  4. Skär salladslöken i strimlor. Halvera rädisorna.
  5. Dressing: Blanda ihop ingredienserna till dressingen. 
  6. Ta ut potatisen och låt svalna något. Blanda med dressingen. Tillsätt salladslök, rädisor, spenat och persilja.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 900 g delikatesspotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 salladslökar
  • 1 knippe rädisor (à 200 g)
  • 1 påse bladspenat (à 65 g)
  • 1/2 dl grovhackad persilja
Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 907 kJ / 217 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept