Långkokt lammstek i olivolja

43
20
Långkokt lammstek i olivolja

Mästerligt recept på långkokt lammstek i olivolja! Köttet blir utsökt med smaker av vitlök, citron, örter och kanel. Serveras med stomp med soltorkade tomater.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013

Långkokt lammstek i olivolja

Ingredienser

6 portioner
2 1/2 kg
lammstek med ben (2,5 kg motsvarar 2 lammstekar utan ben à 1-1 1/2 kg)
1
apelsin
1
citron
4
vitlöksklyftor
10
kvistar färsk timjan
1
kvist rosmarin
1
kanelstång
4
lagerblad
ca 5 dl
olivolja
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
-
flingsalt

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Lammstek med ben ser extra läckert ut, men smakmässigt går det lika bra att ta urbenade stekar. Lammstek med ben som har fettkappan kvar gnids in med 1 dl salt. Efter 1 timme, när saltet lösts upp, torkas steken av väl och kryddas enligt receptet.

Köttet kan lagas i förväg och sedan värmas med ugnsfolie i ca 1 timme i 125°C.

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Karin

2021-04-07

Väldigt gott!!! Ingen koftasmak utan fräscht och mört! Påskmiddagen räddad.

Jan

2021-01-20

en underbar lammrätt. har tillagat den flera gånger.MEN: i buffe hade ni med ett tecept på potatissomp. ett måste till grytan. har ni inte receptet så delar jag gärna med mig. hälsn.jan i halmstad

Redaktionen ICAse

2021-03-24

Hej Jan! Tack för din kommentar, roligt att du gillar lammsteken och stompet. Vi har nu uppdaterat receptet med en länk till receptet med potatisstomp. Hälsningar Ulrika

Ermin

2020-10-27

Har precis vänt på köttet.. Doftar ljuvlig.. Har olja så att det täcker nästan hela steken

Näringsvärde per portion

Energi 1430 KJ / 340 kCal
Fett 15 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept