Mästerligt recept på långkokt lammstek i olivolja! Köttet blir utsökt med smaker av vitlök, citron, örter och kanel. Serveras med stomp med soltorkade tomater.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett fantastiskt recept. Tre små lammstekar utan ben fick plats i den stora gjutjärnsgrytan vi använde. Köttet låg så trångt att vi lät bli att binda upp det. Gjorde dubbel sats kryddblandning till 3,2 kg befritt kött. Nästa gång gör jag tredubbel sats till den mängden. Fick salta lite extra. Vi lät grytan stå inne drygt 4h. Ingen fara om temperaturen går upp, köttet är oerhört saftigt ändå.
Filippa
2023-04-09Hur kan 1.5 kg lammstek med ben motsvaras av totalt 2-3 kg utan ben i receptberäkningen för 6 personer?!
Jenny
2022-04-10Hej, jag blev förvirrad av följande instruktion och undrar vad som menas: ”Ställ in i ugnen i ca 5 timmar eller tills steken har en innertemperatur på 60-70°C. ” Det är i min värld två olika instruktioner i samma mening. Jag kollade efter två timmar och då visade tempen 82 grader så då avslutade jag det hela. Det blev i och för sig väldigt gott men köttet var då inte alls så poröst som jag hade väntat mig dvs att det skulle falla isär när man satte gaffeln i, så som vid pulled pork t ex. Hade det blivit så poröst (och inte torrt) om jag låtit det så i ugnen ytterligare tre timmar? I så fall hade väl steken blivit 125 grader precis som ugnsvärmen ....? //Elvy
Elvy
2022-02-07