Mästerligt recept på långkokt lammstek i olivolja! Köttet blir utsökt med smaker av vitlök, citron, örter och kanel. Serveras med stomp med soltorkade tomater.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2013
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Jenny
2022-04-10Hur kan 1.5 kg lammstek med ben motsvaras av totalt 2-3 kg utan ben i receptberäkningen för 6 personer?!
Elvy
2022-02-07Hej, jag blev förvirrad av följande instruktion och undrar vad som menas: ”Ställ in i ugnen i ca 5 timmar eller tills steken har en innertemperatur på 60-70°C. ” Det är i min värld två olika instruktioner i samma mening. Jag kollade efter två timmar och då visade tempen 82 grader så då avslutade jag det hela. Det blev i och för sig väldigt gott men köttet var då inte alls så poröst som jag hade väntat mig dvs att det skulle falla isär när man satte gaffeln i, så som vid pulled pork t ex. Hade det blivit så poröst (och inte torrt) om jag låtit det så i ugnen ytterligare tre timmar? I så fall hade väl steken blivit 125 grader precis som ugnsvärmen ....? //Elvy
Lisa
2022-01-27Vansinnigt gott. Skippade kanelen, dock. Skopade upp olja och mjukstekte 2 gula lökar i den. Den mjuka löken vände jag ner i potatisstomp. Och så lite olja på alltihopa. En höjdare som kommer att gå i repris.