Långkokt lammstek i olivolja
Mästerligt recept på långkokt lammstek i olivolja! Köttet blir utsökt med smaker av vitlök, citron, örter och kanel. Serveras med stomp med soltorkade tomater.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013
Ingredienser
6 portioner
2 1/2 kg lammstek med ben (2,5 kg motsvarar 2 lammstekar utan ben à 1-1 1/2 kg)
1 apelsin
1 citron
4 vitlöksklyftor
10 kvistar färsk timjan
1 kvist rosmarin
1 kanelstång
4 lagerblad
ca 5 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1430 KJ / 340 kCal
Fett15 g
Kommentarer
Njä, detta var inte så speciellt. Vi tyckte alla att det blev lite beskt (hade absolut inte med några vita delar av citrusskalet) och inte så smakrikt. Stompen var okej, men inget speciellt. Vi kommer inte laga detta igen.
Veronica
2024-03-29Ett fantastiskt recept. Tre små lammstekar utan ben fick plats i den stora gjutjärnsgrytan vi använde. Köttet låg så trångt att vi lät bli att binda upp det. Gjorde dubbel sats kryddblandning till 3,2 kg befritt kött. Nästa gång gör jag tredubbel sats till den mängden. Fick salta lite extra. Vi lät grytan stå inne drygt 4h. Ingen fara om temperaturen går upp, köttet är oerhört saftigt ändå.
Filippa
2023-04-09Hur kan 1.5 kg lammstek med ben motsvaras av totalt 2-3 kg utan ben i receptberäkningen för 6 personer?!
Jenny
2022-04-10