Salviagremolata

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Salviagremolata

Fräscha örter, frisk citron och aromatisk vitlök. En gremolata förstärker smakerna vare sig man bjuder på kött, fisk eller fågel. Den här varianten med salvia passar extra bra till lammstek. Givetvis går det bra att variera örterna, som med timjan och rosmarin.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Salviagremolata

Ingredienser

6 portioner
2 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
1/2 dl hackad salvia
finrivet skal av 1 citron
3 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi181 KJ / 43 kCal
Fett4 g
Salt1.16 g
Kolhydrater1 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Gremolata
Betyg 3.5 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Gremolatasås
Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Högrev i elden
Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gremolatastekta palsternacksstavar
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rårissallad med linser och gremolata
Betyg 3.9 av 5.73 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Italiensk fjärilskotlett med gremolata
Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad