Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Salviagremolata

Fräscha örter, frisk citron och aromatisk vitlök. En gremolata förstärker smakerna vare sig man bjuder på kött, fisk eller fågel. Den här varianten med salvia passar extra bra till lammstek. Givetvis går det bra att variera örterna, som med timjan och rosmarin.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Blanda vitlöken med övriga ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 1/2 dl hackad salvia
  • finrivet skal av 1 citron
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 181 kJ / 43 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept