Salviagremolata

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Salviagremolata

Fräscha örter, frisk citron och aromatisk vitlök. En gremolata förstärker smakerna vare sig man bjuder på kött, fisk eller fågel. Den här varianten med salvia passar extra bra till lammstek. Givetvis går det bra att variera örterna, som med timjan och rosmarin.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Salviagremolata

Ingredienser

6 portioner
2   vitlöksklyftor
1 dl  hackad persilja
1/2 dl  hackad salvia
finrivet skal av 1   citron
3 msk  färskpressad citronjuice
2 msk  olivolja
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi181 KJ / 43 kCal
Fett4 g
Salt1.16 g
Kolhydrater1 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Basilikagremolata
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gremolata
Betyg 3.5 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gremolatasås
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rårissallad med linser och gremolata
Betyg 3.9 av 5.
72 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nötgremolata
Betyg 3.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Högrev i elden
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga