Zucchinipiccata med tomatsallad
Zucchini med sin milda smak är en bra stomme för gröna rätter. Här är en variant av den italienska rätten piccata där zucchiniskivor döljer sig under den frasiga parmesanpaneringen. Med en tomatsallad blir den här enkla zucchinirätten en lättlunch eller så lägger man till ris för en stadigare middag.
Ingredienser
4 portioner
1 stor zucchini (à ca 300 g)
salt
svartpeppar
2 ägg
2 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 dl vetemjöl
1/2 dl olja
Tomatsallad
250 g miniplommontomater
1 silverlök
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1/2 kruka basilika
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1593 KJ / 380 kCal
Fett27 g
Salt2.37 g
Kolhydrater18 g
Protein15 g
Kommentarer