Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Zucchinipiccata med tomatsallad

Zucchini med sin milda smak är en bra stomme för gröna rätter. Här är en variant av den italienska rätten piccata där zucchiniskivor döljer sig under den frasiga parmesanpaneringen. Med en tomatsallad blir den här enkla zucchinirätten en lättlunch eller så lägger man till ris för en stadigare middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva zucchinin i sneda, ca 1 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda ägg och parmesanost. Vänd skivorna i vetemjöl och sedan i ägg- och ostblandningen.
  3. Stek zucchiniskivorna i oljan på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida.
  4. Tomatsallad: Dela tomaterna. Skala och skiva löken tunt. Blanda tomater och lök med vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera den nystekta zucchinin med tomatsalladen och garnera med basilika.

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor zucchini (à ca 300 g)
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl olja
Tomatsallad
  • 250 g miniplommontomater
  • 1 silverlök
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 kruka basilika

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1593 kJ / 380 kCal