Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Gratinerade pastarullar

Gratinerade pastarullar tar en liten stund att göra men är en trevlig, mjuk och festlig rätt. Varvar du zucchini, ricottaost och Serranoskinka på lasagneplattorna får du sagolikt söta små stubbar.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj zucchinin. Skär av ändarna. Skär tunna skivor av zucchinin på längden med en osthyvel.
  3. Rulla ut lasagneplattorna. Bre på ett tunt lager ricottaost. Täck med zucchiniskivor och bre på ytterligare ett lager ost. Täck med skinkskivor och avsluta med att försiktigt bre över resterande ost. Salta och peppra.
  4. Skär lasagbeplattorna i två lika stora bitar. Rulla ihop från kortsidorna till rullar. Skär varje rulle i 4 bitar (för 4 port).
  5. Häll hälften av tomatsåsen i en ugnssäker form. Lägg i pastarullarna, snittsidan uppåt, och häll över resterande sås.
  6. Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna några minuter. Riv över basilikablad och strö över parmesanost.
  7. Servera gärna med en generös grönsallad.

För alla

Läs ingredienserna på såsen. Innehåller ägg, gluten och mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor som förkokas några minuter så att de går att rulla. Välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för ricotta och mjölkfritt ostalterativ i stället för parmesan och välj mjölkfritt bröd.

Tips

Festligt att servera pastarullarna på höjden. Alternativ till skinkan är salami eller tunna skivor rökt lax. Utan skinka blir det också en trevlig vegetarisk rätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 300 g zucchini
  • 2 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
  • 2 askar ricottaost (à 250 g)
  • 1 burk färdig tomatsås (à 500 ml)
  • 200 g skivad serranoskinka
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 dl färskriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2440 kJ / 580 kCal
Fett: 20 g
Läs mer om näringsvärden