Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pizzabröd med zucchini

En smak av medelhavet får det här pizzabrödet när parmesan knådas in i degen och sedan toppas med rosmarin och zucchini. Det görs enkelt på pizzamix och går bra att frysa. Perfekt på festbuffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär zucchinin i riktigt tunna skivor, t ex med osthyvel eller mandolin.
  2. Blanda skivorna med olja, rosmarin och salt.
  3. Gör degen enligt anvisning på förpackningen, gärna i matberedare monterad med degkrok. Knåda in parmesanosten på slutet.
  4. Jäs under bakduk 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut till pizzabottnar, ca 1 cm tjocka. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Fördela zucchinin över. Jäs utan bakduk 20 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Grädda en pizza i taget, mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna på ett galler utan bakduk.

För alla

Gör glutenfri: gör en glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: använd mjölkfri pizzadeg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri pizzadeg eller gör egen och välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 1 förp pizzamix (à 300 g)
  • 1 liten zucchini (à ca 300 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?