Zucchinipaj med ricotta och mandel
En paj lika vacker att titta på som god att äta är denna zucchinipaj med en krämig fyllning av ricotta och parmesan som dekoreras med hyvlad zucchini och mandelspån. Lika god varm som kall!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
8 bufféportioner
Pajdeg
3 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
1 krm salt
150 g kallt smör i tärningar
1 ägg
2 msk iskallt vatten
2 schalottenlökar
1 msk olivolja
250 ricottaost
1 dl finriven parmesan
3 krm salt
2 krm svartpeppar
1 zucchini (à ca 300 g)
1 msk olivolja (+ extra till servering)
2 krm salt
1 uppvispat ägg
1/2 dl mandelspån
flingsalt
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Byt ricotta mot laktosfri färskost.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Tips
Servera pajen som middag med en sallad, räcker då till 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1492 KJ / 356 kCal
Fett27 g
Salt1.3 g
Kolhydrater18 g
Protein10 g
Kommentarer
Haha, inte för att tror någon blir lurad. Fast det står 250 st ricotta i receptet. Kanske idé att ändra 😉😂
Mats
2024-09-09Väldigt god! Bytte ut hälften av mjölet mot grovt speltmjöl och fick lägga till 0,5 dl mjöl för att degen blev väl lös. Men supergod som sagt - vi åt tillsammans med en sallad.
Jenny
2024-09-07Vacker och God! Perfekt som förrätt. Mycket uppskattad av mina gäster
Anna-lisa
2024-09-02