Zucchinipaj med ricotta och mandel
En paj lika vacker att titta på som god att äta är denna zucchinipaj med en krämig fyllning av ricotta och parmesan som dekoreras med hyvlad zucchini och mandelspån. Lika god varm som kall!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
8 bufféportioner
Pajdeg
3 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
1 krm salt
150 g kallt smör i tärningar
1 ägg
2 msk iskallt vatten
2 schalottenlökar
1 msk olivolja
250 g ricottaost
1 dl finriven parmesan
3 krm salt
2 krm svartpeppar
1 zucchini (à ca 300 g)
1 msk olivolja (+ extra till servering)
2 krm salt
1 uppvispat ägg
1/2 dl mandelspån
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1492 KJ / 356 kCal
Fett27 g
Salt1.3 g
Kolhydrater18 g
Protein10 g
Kommentarer
Succé hos alla som åt 🙂
Linda
2024-10-29Fantastiskt god, också att värma som rester till lunchlåda! Men lite pysslig att laga, lättare att forma degen för hand än att kavla! Brukar göra detta på diskbänken - underlättar med rostfritt underlag.
Märta
2024-09-27Haha, inte för att tror någon blir lurad. Fast det står 250 st ricotta i receptet. Kanske idé att ändra 😉😂
Mats
2024-09-09Haha! Tack snälla Mats! Knasig miss från oss som vi löste nu! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-10